Letošní Blatná podruhé
FOTO: Naděžda Špásová s manželem

Letošní Blatná podruhé

2. 8. 2022

Jak jsem slíbila, tak činím. Dovolená v Blatné byla letos docela náročná. Přes spalující vedro jsme si v pondělí a ve čtvrtek stihli udělat dva výlety. Ten pondělní byl čistě přírodní a rybníkový. Nedaleko Blatné se nachází obec Kadov, kolem kterého je několik rybníků a ty jsme se rozhodli navštívit. Slunce sice ještě stále ukazovalo svou sílu, přesto jsme sedli do auta a hurá do přírody.  

Jako první jsme si zvolili ten největší. Říká se mu Velký Pálenec a svému jménu dělá opravdu čest. Měří 36,56 ha, je obklopen lesy a i přes trochu kalnější hladinu bylo vidět spousty ryb, které si občas vyskočily pro nějakou tu dobrotu v podobě hmyzu. Bohužel, byly na mně hodně rychlé, takže se mi výskok vyfotit nepodařilo. Ale to vůbec nevadilo, protože tam bylo krásně. Cestou lesem jsme se dostali k rybníku č. 2, kterému se říká Smyslov. Je 22,37 ha velký, cesta k němu je trochu složitější, aspoň nám se to zdálo. K němu jsme došli kolem stanového tábora, lesem, kolem hájenky a přes louku. Bohužel byl kolem hodně zarostlý, takže jsem se k vodě nedostala, couráním kolem se mi podařilo vyplašit labutě a docela velký houf kačen, ale to nevadilo, protože tam bylo taky pěkně. Třetí rybník je nejmenší, měří 12,56 ha, říká se mu Hadí rybník a ten už slouží k rekreaci. Informace o všech rybnících jsou k nalezení na webu.

Druhý výlet byl do Tábora. Tam bydlí moje dlouholetá kamarádka a bývala kolegyně z jedné pojišťovny. Známe se asi 25 let a prozradím na ní, že je to maminka herečky Petry Nesvačilové a teta herečky Denisy Nesvačilové. Jmenuje se Iva, mám ji moc ráda a hodnějšího a obětavějšího člověka opravdu neznám. Nejdříve to vypadalo, že kvůli počasí to bude neuskutečnitelné, ale ve středu slovo dalo slovo a ve čtvrtek kolem páté odpoledne jsme vyrazili směrem k Táboru. V Táboře už jsme za Ivou jednou byli, ale to je dost dávno. Pochválen buď ten, kdo vymyslel navigaci do mobilu, díky ní jsme v pohodě dorazili na správné místo, chvíli po nás přijela i Iva. Přivítání bylo srdečné, tři hodiny utekly jako voda v rybníce Jordán, u kterého jsme seděli v restauraci, ta měla hezký název, jmenovala se Černá perla. Obě jsme byly moc rády, že jsme se mohly sejít. Info o Jordánu a městu Tábor jsou také na webu. Jména vesnic jsem nestíhala.

Tak takhle vypadala naše letošní dovolená v Blatné. Pokud se někdy dostanete do těchto končin Blatná, rybníky u Kadova a město Tábor opravdu stojí za návštěvu.

 

 

cestování Tip na výlet
Hodnocení:
(5 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
V Blatné jsem byla před lety ještě s manželem, byla to krásná dovolená. V jednom z těch rybníků jsme se koupali, ale už nevím, v kterém.
Helena Votíková
Dočítám po dovolené... Naďo moc hezké fotky, jižní Čechy jsou krásné. My byly s vnučkou v Krkonoších.
Lenka Hudečková
Nadi, pěkný článek a ještě hezčí fotky .-)
Helena Přibilová
Děkuji za krásnou fotoreportáž z jižních Čech. Výlet do tohoto malebného koutu naší země nikdy nezklame.
Dana Puchalská
Děkuju za další díl. Krásná část naší malé země to je.
Naděžda Špásová
Díky za vaše příspěvky, cením si toho.
Elena Valeriánová
Prchavé okamžiky žití, zůstanou jen vzpomínky zachycené na fotografiích. Díky za ně.
Věra Ježková
Naďo, díky za moc hezké pokračování. V Táboře jsem byla několikrát, jednou během studií jako učitelka na táboře s výukou ruštiny. Moc se mi líbí.
Daniela Řeřichová
Krásné fotky, Naďo. Kadov a Viklan znám, u Tábora máme 18 let chalupu. :-)
Jana Šenbergerová
Díky!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.