Zvu vás  do Podkrušnohoří
Jetero Barbora. FOTO: Zdenka Jírová

Zvu vás do Podkrušnohoří

25. 8. 2022

Ráda bych vás pozvala na výlet pod Krušné hory do obce Oldřichov u Duchcova, kde se v letošním parném létě můžete osvěžit v nádherném velkém jezeře s vodou tak čistou, že je přirovnávána k mořské vodě, a proto je prostá sinic. Jezero vzniklo zatopením hnědouhelného lomu jménem Barbora, po kterém má i jméno.

Jeho rozloha je impozantní, měří 65 ha a hloubka je 40 - 70m. Je rájem potápěčů, pořádají se zde i potápěčské soutěže. Také tu bývají plachtařské i surfařské závody. Je zde i půjčovna surfů, loděk i šlapadel. Břehy jsou kolem zatravněné a měří 50 0m. Byly zde vytvořeny dvě písčité pláže. Na hlavní pláži je recepce s prodejem vstupenek, které nejsou příliš drahé, 70 Kč/os./den, snížené 30 Kč. Pokud přijedete vlastním autem, je tu placené parkoviště, z blízkých Teplic jezdí každou hodinu autobus z Benešova náměstí přímo k jezeru. Na pláži najdete místa s občerstvením, sociálním zařízením a výše zmíněné půjčovny. Je zde i část pro děti se skákacím hradem a dalšími hrami.

Pokud chcete dát přednost tišší pláži, nedaleko je tzv. Australská pláž, kde se můžete opalovat i koupat. Ani nudisti nepřichází o zážitky z přírodního koupání, stranou je pláž pro ně. Toto nádherné jezero je kolem lemováno zalesněnými kopci, kde je na podzim i ráj houbařů.  

Při zpáteční cestě můžete povečeřet v některé z dobrých restaurací v Teplicích či si prohlédnout historickou část města - Zámecké náměstí s morovým sloupem Matyáše Brauna ze sedmnáctého století. Naproti zámku je několik příjemných hospůdek, kde se můžete dobře najíst.

 

 

    

cestování Tip na výlet
Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...