Zvu vás  do Podkrušnohoří
Jetero Barbora. FOTO: Zdenka Jírová

Zvu vás do Podkrušnohoří

25. 8. 2022

Ráda bych vás pozvala na výlet pod Krušné hory do obce Oldřichov u Duchcova, kde se v letošním parném létě můžete osvěžit v nádherném velkém jezeře s vodou tak čistou, že je přirovnávána k mořské vodě, a proto je prostá sinic. Jezero vzniklo zatopením hnědouhelného lomu jménem Barbora, po kterém má i jméno.

Jeho rozloha je impozantní, měří 65 ha a hloubka je 40 - 70m. Je rájem potápěčů, pořádají se zde i potápěčské soutěže. Také tu bývají plachtařské i surfařské závody. Je zde i půjčovna surfů, loděk i šlapadel. Břehy jsou kolem zatravněné a měří 50 0m. Byly zde vytvořeny dvě písčité pláže. Na hlavní pláži je recepce s prodejem vstupenek, které nejsou příliš drahé, 70 Kč/os./den, snížené 30 Kč. Pokud přijedete vlastním autem, je tu placené parkoviště, z blízkých Teplic jezdí každou hodinu autobus z Benešova náměstí přímo k jezeru. Na pláži najdete místa s občerstvením, sociálním zařízením a výše zmíněné půjčovny. Je zde i část pro děti se skákacím hradem a dalšími hrami.

Pokud chcete dát přednost tišší pláži, nedaleko je tzv. Australská pláž, kde se můžete opalovat i koupat. Ani nudisti nepřichází o zážitky z přírodního koupání, stranou je pláž pro ně. Toto nádherné jezero je kolem lemováno zalesněnými kopci, kde je na podzim i ráj houbařů.  

Při zpáteční cestě můžete povečeřet v některé z dobrých restaurací v Teplicích či si prohlédnout historickou část města - Zámecké náměstí s morovým sloupem Matyáše Brauna ze sedmnáctého století. Naproti zámku je několik příjemných hospůdek, kde se můžete dobře najíst.

 

 

    

cestování Tip na výlet
Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Také nemám ráda hloubky zatopených lomů. U nás jsem jednou byla na Kristýně, ten prudký sráz hned od kraje mne od koupání odradil. Ale možná jsem byla na nesprávném břehu. Díky za informaci...
Dana Puchalská
To je krásné jezero. A moc pěkná pozvánka k výletu.
Soňa Prachfeldová
Hezká pozvánka, je to i můj oblíbený výlet na kole.
Naděžda Špásová
O Barboře už jsem slyšela, zatím jsme se tam podívat nebyli. Zatopených lomů se bojím, nemám ráda hloubky, vždycky si představuji, co je pode mnou. U nás do Milady jsem vlezla jen jednou, chodíme tam jen na procházky. :-)
Zdenka Jírová
Na otázku ubytování - přímo u jezera o žádném nevím, ale v blízkých Teplicích je možnost výběru, stačí na netu zadat Teplice. Jak jsem psala, z Teplic na Barboru jezdí MHD každou hodinu. A Teplice jsou hezké lázeňské město s dlouhou tradicí.
Anna Potůčková
Moc lákavá pozvánka na výlet, na pobyt a nebylo by špatné ani setkání s Íčkem
Marie Seitlová
Pěkná pozvánka na výlet.
Jitka Hašková
Díky za hezký typ na výlet. Pro mně by se hodila možnost je t tam na několik dní, jestli je tam někde ubytování.
František Matoušek
Hezká pozvánka na výlet. Letos už to asi nevyjde, ale třeba pozvánku využiji příští léto. Díky.
Jana Jurečková
Jezero Barbora neznám. V blízkosti mého bydliště je zase Hradecký rybník o rozloze 154 ha, hloubka 2,5 m. Chovají se zde ryby a v říjnu je výlov. Doslova vyhlášená slavnostní událost.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.