Zahrady Majorelle - můj sen
Všechny fotografie: Marie Seitlová

Zahrady Majorelle - můj sen

22. 10. 2022

Marrakéš je město v Maroku, které jsem navštívila během poznávacího zájezdu. Je to město mnoha zahrad a jednu velmi krásnou jsme navštívili. Byla to Jardin Majorelle, kterou ve 20. letech 20. století založil francouzký malíř Jacgues Majorell /1886 -1962/.

Je tu velké množství rostlin, palmy, kaktusy, monstery, ibišky, vodní rostliny,....Také si zde nechal postavit vilku ve stylu Art Decov jasně modré barvy. Po jeho úmrtí zahrada mnoho let chátrala. V roce 1980 ji koupil Yves Saint Laurent s přítelem a postupně ji zrekonstruovali a modrou vilu přeměnili v berberské muzeum. Zahrada byla nádherná, krásně udržovaná, spoustu rostlin kvetlo, všechny doplňky- vázy, altány, jezírka v krásně modré barvě. Spoustu zákoutí s lavičkami, na které jsem se posadila a unášela se nádherou zahrady, byl to balzám na duši. 

O zahradě jsem již doma věděla a přála jsem si ji vidět. V programu nebyla, ale sen se mi splnil a já ji viděla na vlastí oči.                   

Koukněte také na tu krásu. 

cestování Podzimní soutěžení 2022
Hodnocení:
(5 b. / 28 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...