Pořiďte svým blízkým pod stromeček divadelní zážitky z Ungeltu
František Němec a Milan Hein ve hře Staří mistři. FOTO: Jan Malíř

Pořiďte svým blízkým pod stromeček divadelní zážitky z Ungeltu

4. 11. 2022

Divadlo Ungelt spustilo předprodej na Letní scénu 2023. Bude to již 19. ročník v romantickém zákoutí hradčanského Nového Světa.

Letní scéna divákům nabízí příjemné posezení ve stínu stromů u divadelního baru před i po představení, komfort v podobě zastřešeného hlediště, do kterého si mohou přinést své nápoje, a především celý repertoár z kamenné scény. Během pěti měsíců, od půlky května do půlky září, odehraje divadlo v malebném prostředí pod Loretou 110 představení. Spuštěním předprodeje je Divadlo Ungelt jedním z mála pražských divadel, do kterého si mohou diváci naplánovat svou návštěvu s velkým předstihem – nyní jsou v prodeji vstupenky až do poloviny září 2023!

V programu nebude chybět ani pět novinek letošní nabité sezóny. Tragikomedie z divadelního zákulisí Staří mistři z pera nizozemského dramatika Gera Thijse. V režii Milana Schejbala se v rolích dvou znesvářených herců a zároveň bratrů představí František Němec a Milan Hein.

Nejčerstvějším přírůstkem repertoáru je Příběh ze zoo, věhlasného amerického dramatika Edwarda Albeeho. V hlavních rolích interpretačně náročné hry o izolaci moderního člověka excelují David Švehlík a Ondřej Brousek. Režisérem inscenace je Jiří Pokorný.

Další v pořadí 17. a 18. prosince 2022 je česká premiéra něžné komedie o lásce ve zralém věku Stůl pro dva. Hru napsal současný dramaturg londýnského Národního divadla Stewart Pringle. Něžným a zábavným způsobem zachycuje milostné vzplanutí ve zralém věku a zároveň zkoumá možnosti, jak překlenout propast mezi různými sociálními bublinami. A tuto pomyslnou propast spolu budou v režii Pavla Ondrucha zkoumat Alena Mihulová a poprvé na jevišti Divadla Ungelt i Dalibor Gondík.

Čtvrtou novinkou bude 26. a 27. ledna 2023 monodrama Všechny báječný věci, pod kterým jsou podepsaní D. Macmillan a J. Donahoe. V režii Karin Krajčo Babinské uvidí diváci Richarda Krajča tak, jak ho ještě nikdy neviděli. Text hry zásadním způsobem zapojuje do děje i diváky, takže z logiky věci bude každé představení docela jiné. V každém případě dojde i na kytaru a zpěv.

Pětici novinek uzavře v květnu 2023 inscenace Brácha. Jejím autorem je spisovatel, dramatik a profesor anglické literatury Simon Gray. V režii Pavla Ondrucha v ní budeme v průběhu dvaceti čtyř let sledovat osudový milostný trojúhelník složený ze tří zvučných hereckých jmen Veroniky Khek Kubařové, Igora Orozoviče a Marka Němce.

Kromě toho se diváci mohou samozřejmě těšit i na osvědčené stálice našeho repertoáru: Deštivé dny (Richard Krajčo a David Švehlík), Skleněný strop (Jiří Langmajer, Tatiana Dyková a Matěj Převrátil / Vladimír Pokorný), Slepice na zádech (Tatiana Dyková, Vojtěch Dyk a Radovan Klučka), Pan Halpern a pan Johnson (Petr Kostka, František Němec), Housle (Jiří Langmajer, Pavel Liška a Milan Hein), Cesta k vodopádům (Jiří Langmajer a Anežka Šťastná), Pstruzi (Alena Mihulová, Pavel Liška a Jaromír Dulava), Dobrou noc, mami (Taťjana Medvecká a Lucie Štěpánková), Dovolená paní Josefy (Jitka Smutná, Tereza Nekudová a Radek Valenta / Ondřej Novák), Přítelkyně (Alena Mihulová a Jitka Smutná), Taneční hodiny (Petra Nesvačilová a Miroslav Táborský), Miss Dietrich lituje (Regina Rázlová a Simona Postlerová), Vejšlap (Martin Písařík, Petr Stach a Jan Holík) a Krásná vzpomínka (Bára Štěpánová a Ondřej Brousek). Na Letní scéně bude již tradičně hostovat i Simona Stašová.

 

 

divadlo kultura
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.