Věk a svoboda
Ilustrační foto: Ingimage

Věk a svoboda

6. 1. 2023

Stárnutím přibývají neduhy, ale je zase více svobody. V zaměstnání nemůžete potkat psychopatické nadřízené, protože jste v důchodu. Nikdo na vás už nežaluje a ty, co jste nemuseli, tak ty nepotkáváte.

Máte čas si vybírat přátele a známé a ty, co známe dlouho neopouštíme. Ženy? To je na pár knih. Je pravda, že jako starší muži jim nemáme mnoho nabídnout, ale o to víc jsme svobodnější a na špek nás lze těžko chytit. Pokud žijeme v páru, tak dávat víc lásky. Stejně to svým ženám nikdy neoplatíme. Jsme nezávislí, nemusíme si dávat pozor na hubu a říci, co si opravdu myslíme. Proč? Každý měsíc nám pravidelně přiletí prostředky na obživu. Ruku na srdce, pořád se máme dobře. Co takové mladé rodiny s dětmi. To jsou výdaje!!

Můžeme naopak druhým, pokud jsme zdraví, pomáhat. Každý den lidi v okolí pozdravit, usmát se, neprudit, nestěžovat si a také povzbudit. Hlavně ze své mrzutosti se vymanit. Buďte pozitivní a tím i o pár let budete žít déle!! Něco pro sebe udělat. Necálovat jen po bytě, čumět na nesmyslné seriály. Vyzout bačkory, obout pohodlné boty a vyrazit ven. Tam na vás čeká krásná a moudrá příroda.

Nehlásejte dopředu, že těch 5 km neujdete. Zkuste to opačně. Nejdřív to ujdete a potom dělejte závěry. Je to jen o vůli a lenosti. Pohlaďte pejska, ale nezapomeňte i na dědečka. Venku prší, vypněte kecy o prezidentech, nalejte si dvojku dobrého vína, vezměte do rukou knihu, poslouchejte hudbu nebo jen tak se ponořte do ticha a sněte. Nebo vzpomínejte na to příjemné, a to druhé zablokujte v mysli.

glosa stárnutí
Hodnocení:
(5 b. / 35 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.