Své kamarádky bych nevyměnila za nic na světě
Fotografie: Z archivu Taťany Veselé

Své kamarádky bych nevyměnila za nic na světě

19. 1. 2023

Ženy a muži, každý jsme rozdílní, a to je na tom to pěkné. Vzájemně se doplňujeme. A i když jsme v partnerském vztahu šťastné, stejně si potřebujeme občas vyhodit z kopýtka. Podobně jako muži.

Nicméně naše dýchánky jsou zpravidla o něčem úplně jiném. Takový pravý holčičí mejdan by muže vyděsil :-)

Naše parta pěti kamarádek ze střední čítá Jarku, Alenu, Janu, Milenu a mě. Po maturitě jsme o sobě sice věděly, posílaly si pohlednice k Vánocům, ale to pravé teprve mělo přijít. A tím byla oslava našich čtyřicátých narozenin. Domluvily jsme se a vyrazily na týden do Paříže. To byla tehdy jízda! Večerní procházky noční Paříží, káva na Champs-Élysées… Právě tam nás napadlo, že bychom se měly scházet častěji a plánovaly  rovnou i oslavu padesátých narozenin.

Padesátiny jsme oslavily v lázních Mšené. Ve kterých si mimochodem zaslouženou výhru užije paní Marie Měchurová za svůj nádherný příspěvek Svět v obrazech 2022. Je tam skutečně krásně. 

 

Šedesátiny jsme měli prožít v Římě. Ovšem tenkrát zasáhl covid a nejelo se nikam. Jenže jsme si je vynahradily další rok a řádně  je oslavily u Jany na chalupě v Jetřichovicích. Tak trochu s nadsázkou – kam se hrabe cizina na nádherné Jetřichovice, Marianinu vyhlídku, Pravčickou bránu a domácí hostitelku! V Jetřiškách nám bylo nádherně, a i když nám je 60 plus, stále si připadáme jako ty holky ze střední.

Jakmile se začínáme scházet, už brebentíme jedna přes druhou. Mezitím připravujeme společně dobroty, rychlé špunty lítají, připíjíme si na setkání. Jsme jako neřízené střely, lítáme od jednoho k druhému a vyprávíme si, co jsme zažily od posledního setkání. Zprvu naprostý chaos… Myslím, že to by muž nepochopil a už vůbec nevydržel. Proto muže takticky, ale s láskou vystrnadíme z domu, abychom měly „klid“ na probírání všeho možného.

Dříve jsme řešily módní výstřelky. Poté jsme si vyměňovaly zkušenosti s výchovou dětí, přišla na přetřes i naše práce, časem se dostavila radost v podobě vnoučat. Radily jsme si vzájemně ve všem, co nás zrovna napadlo nebo co která potřebovala řešit. A protože jsme ženy a míváme i své ženské či vztahové problémy, komu se můžeme svěřit bez rozpaků a s důvěrou než svým skutečným přítelkyním?

Nicméně postupem času si už dovedeme se svým životem poradit samy, avšak diskusím se nebráníme.
Každá jsme jiná, a proto míváme i odlišný názor na sdílené problémy. Velmi rády o nich spolu diskutujeme a nebráníme se pohledu z druhé strany. Neboť pro nás může být přínosem.

Jarka hýří nápady, je náš báječný organizátor, vymýšlí pro nás pobyty a zařídí i nemožné.

Ála nás nepřestává udivovat svou nezřízenou činorodostí a aktivitou. Miluje koncerty, výstavy a akce všeho druhu.

Jana je naše moudrá hlava. Dokáže se vypořádat  s každou situací s rozvahou, přehledem a naprostým klidem, kdy my jen zíráme…

Milča je naše zlatíčko, které tiší a uklidňuje naše leckdy rozjitřené povahy a horké hlavy!

A já? Já už o tom jenom napíšu :-)

Také máte nebo jste mívaly své dámské jízdy, sešlosti či dýchánky anebo upřednostňujete klid a soukromí?

 

 

 

Hodnocení:
(4.9 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.