Nebankovní půjčky pro podnikatele před Vánoci – vyplatí se?
FOTO: Shutterstock

Nebankovní půjčky pro podnikatele před Vánoci – vyplatí se?

1. 12. 2022

Ať už před Vánoci nebo v jakoukoliv jinou dobu – nebankovní půjčky jsou na vzestupu – pro podnikatele a majitele malých firem představují rychlý zdroj financování.

Financování ještě před Vánoci? Co je v běžné bance nemožné obstarají nebankovní společnosti

Podnikatelé tradičně hledali půjčky u bank, ale s rozvojem nebankovního sektoru došlo na trhu k výrazné změně. Zájem podnikatelů o nebankovní úvěry roste. Důvodů je hned několik. Zatímco získat podnikatelský úvěr u běžné banky je běh na dlouhou trať, nebankovní společnosti nabízí půjčky rychle a za benevolentnějších podmínek, jako je půjčka bez nahlížení do registru nebo bez nutnosti doložit příjmy apod.

Peníze na podnikání bez zbytečných průtahů díky nebankovní půjčce

Obecně platí, že pokud nemáte na svém bankovním účtu rozsáhlé množství provozního kapitálu, je pravděpodobné, že si budete muset na financování svého podniku půjčit peníze od věřitele.

Nicméně zažádat o úvěr u tradiční banky vyžaduje splnění řady podmínek – ve výsledku na půjčku dosáhne jen málokdo – a pokud, tak jej čeká zdlouhavý proces vyřizování žádosti. V případě, že uvažujete o půjčce ještě před Vánoci, tedy můžete na úvěr od banky zapomenout.

Na řadu přichází nebankovní poskytovatelé půjček, jejichž finanční produkty je mnohem snazší získat – často stačí online vyplnění žádosti, ověření totožnosti, souhlas se zástavou nemovitosti a peníze můžete mít do několika dní na účtu. Ve většině případů se jedná o tzv. bezúčelné půjčky, které lze využít v podnikání podstatě na cokoliv, co je zrovna potřeba – ať už se jedná o nákup zásob, investice do nového vybavení nebo výdaje na marketing.

Navíc v případě půjčky se zástavou nemovitosti je možné získat nízké úrokové sazby a měsíční splátky rozdělit na několik let (někdy až 20) – čímž se výrazně sníží finanční zátěž.

Proč se vyplatí nebankovní půjčka? Rychlá a jednoduchá alternativa k tradičnímu úvěru

Řada podnikatelů, kteří nemohou získat běžný bankovní úvěr, se nyní obrací na nebankovní poskytovatele půjček, aby jim pomohli překonat přechodné období nedostatku financí. Proces získání podnikatelského úvěru od banky obecně zahrnuje poskytnutí podrobných informací o vašem podnikání. Ty mohou zahrnovat podnikatelský plán, výkazy zisků a ztrát, prognózy peněžních toků, roční tržby a také osobní a firemní finanční výkazy.

V případě zajištěného úvěru jsou vyžadovány také informace o zajištění – to znamená podrobnosti o osobním majetku, majetku podniku nebo jeho vybavení. Doba schválení se může protáhnout na dlouhé měsíce.

Na druhou stranu, pokud jde o nebankovní půjčky, lze potřebné informace vyplnit do online žádosti během několika minut. Proces se tak financování tak značně urychlí – některé nebankovní společnosti jsou dokonce schopny žádost vyřídit do 24 hodin a hotovost rychle připsat na účet klienta. Jedná se tak o rychlou a jednoduchou alternativu k tradičním úvěrům.

Jak správně vybrat vhodnou nebankovní půjčku?

Na trhu působí velké množství nebankovních společností, které své finanční produkty nabízí za různých podmínek. Doporučujeme provést online průzkum různých nebankovních půjček a zvolit si poskytovatele, který nabízí maximálně transparentní nabídky a férové služby. Zaměřte se především na výši úrokové sazby a rovněž na roční procentní sazbu nákladů půjčky, kterou naleznete pod zkratkou RPSN – ta označuje celkové náklady na poskytnutou půjčku. Pokud nebankovní společnost láká na nízké úrokové sazby, ale její RPSN po započtení všech nákladů je vysoká – raději ruce pryč!

Do budoucna doporučujeme vymyslet realistický plán výdajů, který bude odpovídat vašemu rozpočtu. Pokud si předem stanovíte limity, možná se vám podaří zvládnout předvánoční období bez dluhů do nového roku.

půjčky a úvěry
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.