Návštěvníci Beskyd loni v horách utratili přes miliardu korun
Všechny fotografie: Jan Raška

Návštěvníci Beskyd loni v horách utratili přes miliardu korun

6. 2. 2023

Přes 1,3 miliardy korun utratili loni návštěvníci v Beskydech. Bezmála 460 tisíc lidí se v horách ubytovalo, a to jak v hotelích, tak i u individuálních ubytovatelů. Počet ubytovaných v hotelích vzrost o 5,5 procenta.

„Beskydy-Valašsko Card, tedy bonusovou kartu pro pobyt, služby a atraktivity, využilo loni o 17,5 procenta klientů horských zařízení více než v roce 2019,“ doplnila ředitelka Destinačního managementu turistické oblasti Beskydy-Valašsko Monika Konvičná.

Podle ní se podařilo společně s podnikateli a provozovateli dohodnout rozšíření původní Beskydy Card na Beskydy-Valašsko Card. Přibyly také nové produktové balíčky pro cestovní ruch a pro letošní lyžařskou sezónu i společný skipas, na kterém se dohodli a podílí provozovatelé  sedmi ski areálů v Beskydech a na Valašsku.

Pokud si chtějí lidé v Beskydech pobyt zpestřit, mohou se řídit i nově udělenými Cenami cestovního ruchu turistické oblasti Beskydy-Valaško. Z celoročně přístupných atraktivit si ocenění odnesly Umělecké vyhlídky a ulička Františka Palackého v Hodslavicích a Řemeslný pivovar Ogar v Kunčicích  pod Ondřejníkem.

O těchto ale i dalších lákadlech se mohou zájemci snadno informovat na specializovaném portálu www.beskydyportal.cz. Najdou tam mimo jiné náměty na trasy a tematické pobyty, k čemuž si lze jednoduše přes QR kód stáhnout do smart telefonu některou z map pro 53 výletů s popisem, uvedením zajímavostí na trase a informacemi o dalších službách. Speciálně pro Beskydy navíc funguje ještě systém on-line rezervace hotelového ubytování, který se i letos dále rozvíjí.

Beskydy cestování
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.