Návštěvníci Beskyd loni v horách utratili přes miliardu korun
Všechny fotografie: Jan Raška

Návštěvníci Beskyd loni v horách utratili přes miliardu korun

6. 2. 2023

Přes 1,3 miliardy korun utratili loni návštěvníci v Beskydech. Bezmála 460 tisíc lidí se v horách ubytovalo, a to jak v hotelích, tak i u individuálních ubytovatelů. Počet ubytovaných v hotelích vzrost o 5,5 procenta.

„Beskydy-Valašsko Card, tedy bonusovou kartu pro pobyt, služby a atraktivity, využilo loni o 17,5 procenta klientů horských zařízení více než v roce 2019,“ doplnila ředitelka Destinačního managementu turistické oblasti Beskydy-Valašsko Monika Konvičná.

Podle ní se podařilo společně s podnikateli a provozovateli dohodnout rozšíření původní Beskydy Card na Beskydy-Valašsko Card. Přibyly také nové produktové balíčky pro cestovní ruch a pro letošní lyžařskou sezónu i společný skipas, na kterém se dohodli a podílí provozovatelé  sedmi ski areálů v Beskydech a na Valašsku.

Pokud si chtějí lidé v Beskydech pobyt zpestřit, mohou se řídit i nově udělenými Cenami cestovního ruchu turistické oblasti Beskydy-Valaško. Z celoročně přístupných atraktivit si ocenění odnesly Umělecké vyhlídky a ulička Františka Palackého v Hodslavicích a Řemeslný pivovar Ogar v Kunčicích  pod Ondřejníkem.

O těchto ale i dalších lákadlech se mohou zájemci snadno informovat na specializovaném portálu www.beskydyportal.cz. Najdou tam mimo jiné náměty na trasy a tematické pobyty, k čemuž si lze jednoduše přes QR kód stáhnout do smart telefonu některou z map pro 53 výletů s popisem, uvedením zajímavostí na trase a informacemi o dalších službách. Speciálně pro Beskydy navíc funguje ještě systém on-line rezervace hotelového ubytování, který se i letos dále rozvíjí.

Beskydy cestování
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Potůčková
Ani se nedivím, Beskydy lákají turisty po celý rok.
Marie Měchurová
Beskydy milujeme, máme je prochozené křížem krážem. Jsou krásné za každého počasí.
Jan Ciprys
Je zajimavé že lidi když přijedou do Beskyd tak jenom Rožnov museum,Čeladná,Ostravice a Pustevny a přitom je tady tolik nádherných míst.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...