Tam, kde vypouštím své démony
FOTO: autor

Tam, kde vypouštím své démony

14. 2. 2023

Rád chodím naučnou stezkou Hvozdnice. Je to tam i zpět 11 km. Absolvuji ji tak 2x až 3x týdně. Bydlím na konci města, mimo rušný pohyb aut.

Přejdu cestu a mezi zemědělskou školou a jejím statkem se již blýská naleštěná cyklostezka. Po ní dojdu po kilometru do útulné vsi, která před dvěma roky získala titul „Nejlepší vesnice“ v našem kraji. Projdu dědinou zabočím doleva, kde pohladím očima volně se pasoucí koně. Vnořím se do vůně lužního lesa, který je na jaře pokrytý kobercem nádherných květin a zelení, na podzim akvarelem barevného listí. Kráčím kolem meandrů říčky Hvozdnice, jejíchž břehy jsou zdobeny erozí.

Na obzoru je první rybník. Jsou zde celkem čtyři. Poslouchám žáby, pozdravím se s divokými kačenami a labutě kroutí na odiv štíhlými krky. Miluji to zde, hlavně má hlava se zde vyčistí od mé nastřádané negativní energie, vyrovnávám se zde se svými neúspěchy a naopak si vychutnávám, co se mi podařilo. Mohu v klidu tady vyřešit své problémy.

Jsme tu na to sami: tělo a mozek. Nikdo mě při výběru rozhodnutí neruší, takže mám koncentraci a vyberu si určitě to nejlepší. Nejenže na mě dýchá ta krása, ale i odcházím z lesa lehčí od toho, co mě tížilo a i problém, který mě trápil má řešení. To je má terapie přírodou.

cestování Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.