Tam, kde vypouštím své démony
FOTO: autor

Tam, kde vypouštím své démony

14. 2. 2023

Rád chodím naučnou stezkou Hvozdnice. Je to tam i zpět 11 km. Absolvuji ji tak 2x až 3x týdně. Bydlím na konci města, mimo rušný pohyb aut.

Přejdu cestu a mezi zemědělskou školou a jejím statkem se již blýská naleštěná cyklostezka. Po ní dojdu po kilometru do útulné vsi, která před dvěma roky získala titul „Nejlepší vesnice“ v našem kraji. Projdu dědinou zabočím doleva, kde pohladím očima volně se pasoucí koně. Vnořím se do vůně lužního lesa, který je na jaře pokrytý kobercem nádherných květin a zelení, na podzim akvarelem barevného listí. Kráčím kolem meandrů říčky Hvozdnice, jejíchž břehy jsou zdobeny erozí.

Na obzoru je první rybník. Jsou zde celkem čtyři. Poslouchám žáby, pozdravím se s divokými kačenami a labutě kroutí na odiv štíhlými krky. Miluji to zde, hlavně má hlava se zde vyčistí od mé nastřádané negativní energie, vyrovnávám se zde se svými neúspěchy a naopak si vychutnávám, co se mi podařilo. Mohu v klidu tady vyřešit své problémy.

Jsme tu na to sami: tělo a mozek. Nikdo mě při výběru rozhodnutí neruší, takže mám koncentraci a vyberu si určitě to nejlepší. Nejenže na mě dýchá ta krása, ale i odcházím z lesa lehčí od toho, co mě tížilo a i problém, který mě trápil má řešení. To je má terapie přírodou.

cestování Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Velková
Stromy léčí, to je pravda.
Helena Přibilová
Děkuji za hezký článek. Také pro mě jsou procházky přírodou nejlepším lékem na bolavou duši.
Dana Puchalská
Krásný článek. Děkuju.
Jan Zelenka
Velmi pozitivní procházky. Kéž bych také tak mohl.
Miloslava Richterová
Je u vás moc krásně .. :-)
Zuzana Pivcová
Díky, máte pěknou a rozumnou terapii. Někdo by asi potřeboval jezdit nepřetržitě, dnem i nocí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.