A co takhle drdol, dámy? Sluší v každém věku a je módním hitem
Všechny ilustační fotografie: Pexels

A co takhle drdol, dámy? Sluší v každém věku a je módním hitem

24. 4. 2023

Drdol býval považován za zastaralý účes babiček, které potřebovaly ukrýt vlasy pod šátek. Pak ovšem prošel renesancí a zažil období, kdy si ho naopak oblíbily dívky a mladé ženy. Nyní je znovu v centru pozornosti.

Je to účes pohodlný a dá se v něm jít do práce, do přírody a také – pokud je mu věnována trochu větší péče – i do společnosti. Spousta mladých parádnic nyní nosí drdůlky všeho druhu od těch rozcuchaných až po pečlivě uhlazené. Mezi zralými dámami však převládá spíše názor, že jde o účes, který nositelku takzvaně dělá starší. Škoda. Ležérní drdol naopak vyvolává dojem, že jeho majitelka je žena sebevědomá, které je v podstatě úplně jedno, jestli je jí třicet nebo sedmdesát, protože má svůj styl, v němž se cítí dobře.

Drdůlek je výborná cesta, jak přežít období, kdy si žena například nechává vlasy dorůst z kratších na delší. Vůbec nevadí, když z něho vypadávají pramínky, když vlasy vzadu nejsou dostatečně dlouhé, když je třeba dopomoci si sponkou. Naopak. Právě tyto ledabyle učesané drdoly zpravidla vypadají lépe, než než ty pečlivě učesané, hodně lakované, připomínající helmy. Mnohé ženy si je pamatují z šedesátých let, kdy bývaly značně populární. Současné drdoly jsou však jiné. Veselé a hravé, takové jako jsou současné dámy středního a vyššího věku.

Takže je čas vzít drdol na milost a nespojovat je s dobou babiček v šátcích nebo s módou šedesátých let. A že ve vyšším věku už vlasy nebývají dostatečně husté a kvalitní? No právě to drdol umí zamaskovat. Jen se musí vědět, jak na to.

Tady je malá inspirace dokazující, že jde o účes, který starším ženám opravdu může slušet.

 

1.png

2.png

 

 

 

 

 

 

 

 

Inspirace pro ženy móda
Hodnocení:
(4.9 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.