A co takhle drdol, dámy? Sluší v každém věku a je módním hitem
Všechny ilustační fotografie: Pexels

A co takhle drdol, dámy? Sluší v každém věku a je módním hitem

24. 4. 2023

Drdol býval považován za zastaralý účes babiček, které potřebovaly ukrýt vlasy pod šátek. Pak ovšem prošel renesancí a zažil období, kdy si ho naopak oblíbily dívky a mladé ženy. Nyní je znovu v centru pozornosti.

Je to účes pohodlný a dá se v něm jít do práce, do přírody a také – pokud je mu věnována trochu větší péče – i do společnosti. Spousta mladých parádnic nyní nosí drdůlky všeho druhu od těch rozcuchaných až po pečlivě uhlazené. Mezi zralými dámami však převládá spíše názor, že jde o účes, který nositelku takzvaně dělá starší. Škoda. Ležérní drdol naopak vyvolává dojem, že jeho majitelka je žena sebevědomá, které je v podstatě úplně jedno, jestli je jí třicet nebo sedmdesát, protože má svůj styl, v němž se cítí dobře.

Drdůlek je výborná cesta, jak přežít období, kdy si žena například nechává vlasy dorůst z kratších na delší. Vůbec nevadí, když z něho vypadávají pramínky, když vlasy vzadu nejsou dostatečně dlouhé, když je třeba dopomoci si sponkou. Naopak. Právě tyto ledabyle učesané drdoly zpravidla vypadají lépe, než než ty pečlivě učesané, hodně lakované, připomínající helmy. Mnohé ženy si je pamatují z šedesátých let, kdy bývaly značně populární. Současné drdoly jsou však jiné. Veselé a hravé, takové jako jsou současné dámy středního a vyššího věku.

Takže je čas vzít drdol na milost a nespojovat je s dobou babiček v šátcích nebo s módou šedesátých let. A že ve vyšším věku už vlasy nebývají dostatečně husté a kvalitní? No právě to drdol umí zamaskovat. Jen se musí vědět, jak na to.

Tady je malá inspirace dokazující, že jde o účes, který starším ženám opravdu může slušet.

 

1.png

2.png

 

 

 

 

 

 

 

 

Inspirace pro ženy móda
Hodnocení:
(4.9 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Halátová
Vypadá to velice žensky.
Slávka Kobylková
Ne, drdol nikdy, málokomu sluší a zestařuje.
Ilona Erika Kolář
Ono se těm jednoduchým říká rozruch.
Jana Šenbergerová
Naštěstí mám období drdolů dávno za sebou, ale jsou ženy, kterým opravdu moc sluší.
Lenka Kočandrlová
Pan Pavel Ouběch to přehání : mnohem hnusnější je tzv. mrdol - to je pánský drdol .
Marie Ženatová
Drdol jsem nosila mnoho a mnoho roků a cítila jsem se v něm velmi dobře. Ráno jsem se učesala a celý den jsem už nemusela s vlasy nic dělat. Před 60tkou jsem se ostříhala a poznala jejich velikou výhodu - po umytí vlasů si jen jen protřepu a jsem učesaná. Vlasy mám dost přirozeně kudrnaté a nikdy jsem si je nebarvila.
ivana kosťunová
Drdolů je spousta a myslím, že každá by si ten svůj typ drdolu našla, otázka ale je, zda by se v drdolu cítila dobře. :))
Zuzana Pivcová
Drdol jsem nikdy nenosila, ani když se česaly ty tupírované a měla jsem dost vlasů. I dnes by byl na mě moc "dámský" a já typ dámy nejsem. Ale řadě žen sluší. Ovšem líbí se mi jen ty vyzdvižené nahoru, ne povolené a spadající na krk.
Ilona Erika Kolář
Jsou drdoly a drdoly. Ty se zakomponovanou houskou ne. Ale ty nynější ano. Ony to ani nejsou drdoly v pravém slova smyslu. Vezmu vlasy na culík strčím do tlusté měkké barevné gumičky, a při druhém obtočení vlasy celé nevytáhnu a "drdol" je na světě.
Jana Kollinová
Nevím, jak bych mohla nazvat to, co bych vytvořila ze svých "pěti chlupů" na hlavě, ale drdol u žen s pěknými hustými vlasy obdivuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.