Procházka za uměním
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Procházka za uměním

22. 5. 2023

Je to pár dní, co byl Petr venku se psem a když se vrátil, ukázal mi na mobilu fotky. Nebyla na nich ani voda, ani jiné zázraky přírody, ale byly na nich malby. Ano malby, kterým se běžně říká grafity. Nefandím tomuto tzv. umění, ale to, co jsem uviděla, umění opravdu bylo. Alespoň mně se to tak jeví. Kresby zářily barvami, bylo vidět, že si dotyčný umělec dal opravdu záležet.

Nelíbí se mi pomalované zdi někde na domech nebo třeba vlacích a podobně. Jenže tyto malby jsou pod mostem nedaleko Baráčnické ulice, kde nikomu nevadí. Zvědavost je potvora, takže mi to nedalo a v sobotu odpoledne jsme se s pejskem vydali na procházku. Byla jsem opravdu překvapená, protože to nebyly nějaké čmáranice, ale postavy evokující fantazii autora obrázků a třeba i naši. Od jedné známe cestou domů jsme se dozvěděli, že to maluje  mladý kluk.

Chci se s vámi podělit o obrázky, které možná nejsou žádným uměním, ale třeba se vám taky zalíbí, je to zase z jiného soudku, není to ani poučné ani umělecké veledílo, ale říkám si, že když to zaujalo odpůrce grafitů, jako jsem já, tak to zaujme i někoho z vás.

Přeji všem pohodový zbytek května a krásné léto.

fotografování města a obce příroda
Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.