Z Ústí nad Labem přes hrad Střekov, Vaňovský vodopád zpět na vyhlídku Větruši
Všechny fotografie: Marie Měchurová

Z Ústí nad Labem přes hrad Střekov, Vaňovský vodopád zpět na vyhlídku Větruši

15. 7. 2023

Poslední den našeho pobytu v Lázních Teplice byl pátek 16.6., a my jsme měli na výběr několik možností, jak ho prožlt. Část unavených účastníků zájezdu zůstala v lázních a užila si volného dne na relaxaci. My ostatní jsme odjeli rychlíkem z nádraří směr Ústí nad Labem. Tam jsme se rozdělili na ty, kteří dali přednost ruchu velkoměsta, a na ty, kteří ještě neměli dost turistiky a procházek.

My dva s manželem jsme se zařadili mezi turisty, a z hlavního nádraží jsme se vydali směr hrad Střekov. Napřed jsme museli přejít po mostě na druhý břeh Labe, a potom jsme pokračovali proti proudu řeky až na kamenný hrad. Nahoře jsme si užívali krásné vyhlídky na řeku v údolí při výborném vychlazeném pivním moku. Někteří se rozhodli, že absolvují prohlídku hradu. Nakonec jsme zůstali čtyři, kteří chtěli ještě nachodit nějaké kilometry. Přešli jsme zpět na levý břeh Labe, a po žluté značce pokračovali k Vaňovskému vodopádu. Žlutou značku jsme následně vyměnili za zelenou, a po úbočí jsme se vraceli zpět do města Ústí nad Labem. Naše kroky směřovaly k dominantě nad městem, k Hotelu Větruše, od kterého je moc hezký pohled na město i na mosty nad řekou Labe.

Bylo pravé poledne, byl čas na oběd. Ceny na jídelníčku v hotelu ale neodpovídaly stavu naší peněženky. Proto jsme seběhli z kopce na nedaleké nádraží a vrátili jsme se do Teplic.

Krásné odpoledne lákalo k prohlídce lázní. Při ní jsme v Hadích lázních objevili hospůdku Pod lampou. V nabídce nás zaujaly pečené brambory se slaninou s výborně ochuceným zeleninovým salátem, to vše přelité smetanových dipem s česnekem. Černý vychlazený Kozel 13stupňů to skvěle doplnil.

Po výborném obědě a sprše jsme zalehli k odpočinku, a nemuseli jsme už šlapat na žádný další kopec. Týdenní pobyt jsme večer zakončili oslavou 30ti let trvání naší výborné turistické party. 

 

 

cestování Do stovky 2023
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.