Z Ústí nad Labem přes hrad Střekov, Vaňovský vodopád zpět na vyhlídku Větruši
Všechny fotografie: Marie Měchurová

Z Ústí nad Labem přes hrad Střekov, Vaňovský vodopád zpět na vyhlídku Větruši

15. 7. 2023

Poslední den našeho pobytu v Lázních Teplice byl pátek 16.6., a my jsme měli na výběr několik možností, jak ho prožlt. Část unavených účastníků zájezdu zůstala v lázních a užila si volného dne na relaxaci. My ostatní jsme odjeli rychlíkem z nádraří směr Ústí nad Labem. Tam jsme se rozdělili na ty, kteří dali přednost ruchu velkoměsta, a na ty, kteří ještě neměli dost turistiky a procházek.

My dva s manželem jsme se zařadili mezi turisty, a z hlavního nádraží jsme se vydali směr hrad Střekov. Napřed jsme museli přejít po mostě na druhý břeh Labe, a potom jsme pokračovali proti proudu řeky až na kamenný hrad. Nahoře jsme si užívali krásné vyhlídky na řeku v údolí při výborném vychlazeném pivním moku. Někteří se rozhodli, že absolvují prohlídku hradu. Nakonec jsme zůstali čtyři, kteří chtěli ještě nachodit nějaké kilometry. Přešli jsme zpět na levý břeh Labe, a po žluté značce pokračovali k Vaňovskému vodopádu. Žlutou značku jsme následně vyměnili za zelenou, a po úbočí jsme se vraceli zpět do města Ústí nad Labem. Naše kroky směřovaly k dominantě nad městem, k Hotelu Větruše, od kterého je moc hezký pohled na město i na mosty nad řekou Labe.

Bylo pravé poledne, byl čas na oběd. Ceny na jídelníčku v hotelu ale neodpovídaly stavu naší peněženky. Proto jsme seběhli z kopce na nedaleké nádraží a vrátili jsme se do Teplic.

Krásné odpoledne lákalo k prohlídce lázní. Při ní jsme v Hadích lázních objevili hospůdku Pod lampou. V nabídce nás zaujaly pečené brambory se slaninou s výborně ochuceným zeleninovým salátem, to vše přelité smetanových dipem s česnekem. Černý vychlazený Kozel 13stupňů to skvěle doplnil.

Po výborném obědě a sprše jsme zalehli k odpočinku, a nemuseli jsme už šlapat na žádný další kopec. Týdenní pobyt jsme večer zakončili oslavou 30ti let trvání naší výborné turistické party. 

 

 

cestování Do stovky 2023
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Daniela Řeřichová
Marie, smekám pomyslný klobouk, kolik jste toho nachodili. Děkuji za sdílení zážitků i pěkných fotografií.
Věra Ježková
Na Střekově a Větruši jsem byla s Jendou. Moc se mi tam líbilo.
Jan Zelenka
Hezké. Bydlím kousek, takže popisovaná místa dobře znám.
Marie Seitlová
Maruško, krásné jste zakončili turistický týden. Jste super turisti.
Zuzana Pivcová
Hezký výlet, já jsem se na Střekov bohužel dívala vždy jen z vlaku po cestě přes hranice.
Naděžda Špásová
Maruško, tak to jsem moc ráda, že se vám u nás líbilo, o Větruši jsem nedávno taky psala, u vodopádu a na hradě jsme taky už párkrát byli. Přeji další krásné výlety po naší malé a krásné zemičce.
Jitka Hašková
To jste si užili další krásný výlet.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.