Sušení srsti: základ péče o zdravou pokožku a srst vašeho psa
Ilustrační foto: Pixabay

Sušení srsti: základ péče o zdravou pokožku a srst vašeho psa

15. 8. 2023

Léto se pomalu ale jistě chýlí ke konci a deštivé dny o sobě dávají vědět. Ať už je váš pejsek milovníkem koupání, nebo vás na procházce překvapí velká průtrž mračen, je potřeba vašeho chlupáče pořádně usušit.

Nejenže vám díky tomu váš pes nepřinese do domu nánosy bláta, ale prospěje navíc i jeho srsti a v chladnějších dnech především zabráníte případnému prochladnutí. Možná si říkáte, že se jedná o zbytečné rozmazlování, opak je ale pravdou!

5 důvodů, proč nezanedbávat důkladné sušení psí srsti:

  1. Prevence kožních problémů: Vlhká srst vytváří ideální prostředí pro růst bakterií a plísní, což může způsobit podráždění pokožky, vyrážky nebo infekce kůže. V teplém počasí může pod mokrou srstí velmi snadno vzniknout tzv.  „hot spot”, kdy se kůže zapaří a přemnoží se na ní bakterie. Pejsek si místo líže a obvykle roznese na další části těla.  Důkladné sušení může pomoci těmto problémům snadno předcházet.
  2. Prevence nachlazení: Zvláště v chladnějším počasí může mokrý pes snadno prochladnout a onemocnět.  K prochladnutí může dojít i v létě, a pejsek si tak z koupání neodnese jen příjemné osvěžení ale i zánět močových cest nebo třeba ledvin.
  3. Zabránění vzniku nepříjemného zápachu: Každý jistě zná slovní spojení “páchne jako mokrý pes”. Nejjednodušší je pejska proto pořádně vysušit a pachu tak snadno zabráníte.
  4. Krásná a zdravá srst: Sušení a kartáčování je jedním ze základních kroků o péči o zdravou a lesklou srst. Důkladné sušení a tření ručníkem navíc podporuje cirkulaci krve.
  5. Pořádek v bytě: V neposlední řadě byste neměli pejska zapomenout usušit při příchodu z koupání nebo deštivé procházky z praktických důvodů – zabráníte tak blátivým šlápotám všude po podlaze.

Krátkosrstí pejsci to mají snadné, poměrně rychle uschnou sami. Psi s dlouhou nebo hustou srstí vyžadují ale trochu více péče. Co vám sušení psí srsti zaručeně usnadní? Připravili jsme vám 4 tipy, díky kterým bude sušení hračka. Ať už doma, nebo i na procházce.

 

To musíte mít!

Henry Wag Noodle sušící rukavice

Chlupatí milovníci vody ocení efektivní vysušení pomocí rukavice Henry Wag Noodle. Rukavička má dva různé povrchy: mopový s delšími vlákny pro zachycení nečistot a většího množství vody a jemný s mikrovláknem pro finální vysušení. S touto rukavicí si vysoušení zamiluje i váš chlupáč – bude mu připomínat tolik oblíbené drbání!

Ručník z mikrovlákna pro psy

Henry Wag ručník z mikrovlákna pro psy snadno odstraňuje nečistoty a vodu ze srsti vašeho mazlíčka. Lze použít po vodních radovánkách, koupání nebo hře v bahně. Psa vysuší a vyčistí opravdu snadno. Výhodou je také jeho skladnost – skvěle poslouží i na procházce po koupání.

henry wag ručník.jpg

DogLemi Towel župan pro psy

Koupání jako v opravdových lázních. Tento roztomilý župánek pro psy si zamilujete na první pohled. DogLemi Towel je velmi savý župánek z mikrovlákna, díky kterému se vysoušení psa opravdu usnadní. Jednoduše ho do župánku zabalíte a necháte chvíli odpočívat. Tento praktický pomocník pomůže vašemu psovi rychle vyschnout po koupání, díky propracovanému střihu navíc zabraňuje oklepávání vody v interiéru bytu. Župánek je dostupný v různých velikostech, je tedy opravdu pro každého.

GogLemi župan.jpg

Trixie horkovzdušný vysoušecí kartáč na srst

Ideální pro psí parádníky. Horkovzdušný kartáč zajistí dokonalou a jednoduchou péči o psí srst. Díky tomuto kartáči totiž srst usušíte a učešete zároveň a pejskovi pak zbude spoustu času na hru nebo odpočinek.  Trixie horkovzdušný vysoušecí kartáč na srst pro psy a kočky je vhodný na kudrnaté, dlouhé, jemné, krátké, rovné, hladké i drátěné chlupy. S použitím tohoto kartáče bude vypadat srst vašeho pejska jako po úpravě v salonu!

 

 

 

 

domácí mazlíčci pes
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.