Na co si dát pozor při výběru sportovního oblečení pro různé aktivity?
.

Na co si dát pozor při výběru sportovního oblečení pro různé aktivity?

15. 9. 2023

Je fyzická aktivita vaší oblíbenou volnočasovou aktivitou? Fantastické! Je přece známo, že sport je pro vás prospěšný, a proto byste se mu měli ve svém životě věnovat co nejvíce.

Aby vám však při cvičení nic nepřekáželo, vybírejte si oblečení, které je pro tento účel speciálně navrženo, neomezuje v pohybu a zajišťuje dobrou cirkulaci vzduchu. Sportovní oblečení je naprostým must-have v šatníku každého, kdo miluje fyzickou aktivitu - stačí jeden trénink v takových výrobcích a uvidíte, jaký je to obrovský rozdíl. Při výběru tohoto typu oblečení se vyplatí věnovat pozornost několika aspektům a níže najdete hrstku našich tipů, které vám pomohou se správným výběrem!

Trička, topy a mikiny - co z nich je nejdůležitější?

Od velkých značek, jako jsou Nike, adidas a Lotto, si můžete vybrat z široké nabídky triček, mikin a topů, ať už se věnujete silovému tréninku, běhu nebo týmovým sportům. Co je při výběru těchto výrobků nejdůležitější? Především to, jaký materiál a jaké technologie jsou použity. Důležité je, aby byl materiál měkký a pružný a aby byl střih přizpůsoben tělu tak, aby oblečení neomezovalo v pohybu, který může být při cvičení velmi dynamický. Topy a trička Nike jsou vylepšeny technologií Dri-Fit - speciální konstrukcí, která obsahuje dva typy vláken. Tkanina nejprve shromažďuje pot z povrchu těla a absorbuje ho do hydrofobních vláken. Poté je vlhkost odváděna do hydrofilních vláken, takže nepociťujete žádné nepohodlí. Výrobky adidas naopak obsahují systém AEROREADY, který absorbuje pot a udržuje pocit svěžesti. V takových modelech se budete cítit pohodlně i při velmi náročných a pokročilejších trénincích.

nike-tricko-ss-m-nsw-club-hdy-pk4-panske-tricka-zelena-dz2875-363.jpg

Legíny, tepláky nebo třeba krátké šortky?

Přemýšlíte, na který spodní díl své cvičební soupravy vsadit? Záleží na tom, jaký je váš vkus! Fyzicky aktivní ženy si často vybírají legíny nebo šortky ve sportovním stylu. Při výběru ideálních legín se nezapomeňte zaměřit na materiál, ze kterého jsou vyrobeny. Je důležité, aby látka nejen perfektně seděla na těle, ale také aby nebyla průsvitná. Pokud jsou vaše tréninky velmi intenzivní, musíte se také ujistit, že tkanina zvládne velké množství vlhkosti. Pro zajištění co největšího pocitu svěžesti byly některé výrobky, jako například dámské legíny, vybaveny síťovanými vložkami. Běháte rádi delší vzdálenosti, nebo si nejvíce užíváte gymnastiku v parku? Případně se jí často věnujete ve večerních hodinách? Pak by vámi vybrané dámské nebo pánské sportovní oblečení mělo obsahovat reflexní prvky. Jak se říká - opatrnosti není nikdy dost. Vámi vybrané šortky adidas a kalhoty Lotto takové detaily obsahují, a proto jsou ideální pro širokou řadu outdoorových aktivit.

Teď už víte, co hledat u oblečení na cvičení, navštivte naše webové stránky online na www.50style.cz a podívejte se, jaké pánské a dámské sportovní oblečení na vás čeká v naší nabídce

oděvy sport
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.