V horách Krušných, u jezera, na hradě...
FOTO: Eva Krausová

V horách Krušných, u jezera, na hradě...

2. 10. 2023

Zdravíme "Íčkaře" z našeho putování. Léto bylo pro nás příliš tropické, takže jsme vstávali brzy a chodili se ochladit do lesa.

Na jaře musel Robin podstoupit pod inhalační anestezií čištění a trhání zoubků, ale byť jsem měla vzhledem k jeho věku obavy, zvládnul to.

Jakmile se ochladilo aspoň trochu, jeli jsme k Jezeru Most, či si vyšlápli do kopce na hrad Hněvín.

Nejvíce nás ale lákají ty naše hory Krušné, ať už Klíny a Flájská přehrada s plavebním kanálem, tak i cesta motoráčkem na Moldavu. Už tam nejezdí ČD, ale jiný dopravce. To byl náš zatím poslední výlet v září. Ve vlaku s námi jel i mladík (až z Vysočiny), který byl na dovolené v Oseku - tam je mj. krásný klášter a nad Osekem zajímavý bukový les - tam se snad vydáme, až bude padat listí, to je tam kouzelná atmosféra. Vlak na Moldavu jede nejen z Mostu, ale i z Ústí nad Labem. Je to krásná, romantická cesta lesem a také docela dost dlouhým tunelem.

Na Moldavě mám mj. ráda potůčky, které nám v lese Ressl chybí.

Sice jsem původně měla v plánu jet na Šumavu, ale protože teplo bylo stále i v září, a to se moc dobře necestuje, musíme to odložit na jaro.

Mám sice už zdravotní problémy s kyčlí, páteří - bolí mě celá levá strana, takže beru Alavis, no doufám, že putovat s tím mým ušatým parťákem Robinem jen tak nepřestaneme. Však i Robin je už senior, bude mu 14 let, zatím má naštěstí energie dost a bývám tak více unavená já, než on. Ale to je únava příjemná, protože si člověk v přírodě pročistí hlavu a ocitne se v tu chvíli v příjemném světě, než který nám servíruje naše vláda...

Neumím si představit být bez lesa, přírody, bez poznávání. Ráda se také dívám na TV Prima ZOOM - bývají tam zajímavé dokumenty z přírody, ze světa, z míst, kam se nikdy nedostanu. Konečně jsem si pořídila novou televizi po mnoha letech, tak tyto dokumenty ráda prožívám v době, kdy venku prší nebo v době odpočinku.

Věřím, že i vy ostatní cestujete, poznáváte. Vždyť u nás je tolik pěkných míst a je to ta nejlepší investice: cestovat, být v přírodě.

Protože za naše zážitky hovoří více fotografie, jsou zde.

(možná po uveřejnění článku přidám i videa, ale ta bohužel z YouTube nebývají kvalitní oproti originálu...)

Mějte krásný podzim.

Eva & Robin

 

 

cestování Tip na výlet
Hodnocení:
(4.6 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.