V horách Krušných, u jezera, na hradě...
FOTO: Eva Krausová

V horách Krušných, u jezera, na hradě...

2. 10. 2023

Zdravíme "Íčkaře" z našeho putování. Léto bylo pro nás příliš tropické, takže jsme vstávali brzy a chodili se ochladit do lesa.

Na jaře musel Robin podstoupit pod inhalační anestezií čištění a trhání zoubků, ale byť jsem měla vzhledem k jeho věku obavy, zvládnul to.

Jakmile se ochladilo aspoň trochu, jeli jsme k Jezeru Most, či si vyšlápli do kopce na hrad Hněvín.

Nejvíce nás ale lákají ty naše hory Krušné, ať už Klíny a Flájská přehrada s plavebním kanálem, tak i cesta motoráčkem na Moldavu. Už tam nejezdí ČD, ale jiný dopravce. To byl náš zatím poslední výlet v září. Ve vlaku s námi jel i mladík (až z Vysočiny), který byl na dovolené v Oseku - tam je mj. krásný klášter a nad Osekem zajímavý bukový les - tam se snad vydáme, až bude padat listí, to je tam kouzelná atmosféra. Vlak na Moldavu jede nejen z Mostu, ale i z Ústí nad Labem. Je to krásná, romantická cesta lesem a také docela dost dlouhým tunelem.

Na Moldavě mám mj. ráda potůčky, které nám v lese Ressl chybí.

Sice jsem původně měla v plánu jet na Šumavu, ale protože teplo bylo stále i v září, a to se moc dobře necestuje, musíme to odložit na jaro.

Mám sice už zdravotní problémy s kyčlí, páteří - bolí mě celá levá strana, takže beru Alavis, no doufám, že putovat s tím mým ušatým parťákem Robinem jen tak nepřestaneme. Však i Robin je už senior, bude mu 14 let, zatím má naštěstí energie dost a bývám tak více unavená já, než on. Ale to je únava příjemná, protože si člověk v přírodě pročistí hlavu a ocitne se v tu chvíli v příjemném světě, než který nám servíruje naše vláda...

Neumím si představit být bez lesa, přírody, bez poznávání. Ráda se také dívám na TV Prima ZOOM - bývají tam zajímavé dokumenty z přírody, ze světa, z míst, kam se nikdy nedostanu. Konečně jsem si pořídila novou televizi po mnoha letech, tak tyto dokumenty ráda prožívám v době, kdy venku prší nebo v době odpočinku.

Věřím, že i vy ostatní cestujete, poznáváte. Vždyť u nás je tolik pěkných míst a je to ta nejlepší investice: cestovat, být v přírodě.

Protože za naše zážitky hovoří více fotografie, jsou zde.

(možná po uveřejnění článku přidám i videa, ale ta bohužel z YouTube nebývají kvalitní oproti originálu...)

Mějte krásný podzim.

Eva & Robin

 

 

cestování Tip na výlet
Autor: Eva Krausová
Hodnocení:
(4.6 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Krausová
Josefe, i my s Robinem si na Hněvín rádi občas vyšlápneme. Ani mé zdraví není co bývalo v mládí. Ale dokud vyjdu ten kopec na Hněvín, tak to jde. Dříve jsme tam chodili pěšky od našeho domu, nyní jedeme pod hrad autobusem. Přijeďte se podívat. Na Hněvín můžete vyjet třeba taxíkem. Je tu i Jezero Most, přesunutý kostel s rybníkem ap.
Josef Andrle
Paní píše o hradu Hněvín,to byl v 60. letech cíl našich nedělních výletů ,jak to tenkrát bývalo,to už dnes není .Z Mostu jsem už bohužel 55 let,a zdraví neslouží ,rád bych se ještě jednou do Mostu podíval .
Eva Krausová
Daniela i Vám podzim všech barev přejeme.
Daniela Řeřichová
Takže léto budiž pochváleno. Hezký článek i fotografie z kraje, k němuž mám vztah. Ať máte s Robinem i krásně barevný podzim. :-)
Eva Krausová
Maruško, Robin zdraví kocourky. :-) Evi, zabrat dostal foťák na mobilu. Ostatně můj mobil zabrat dostává tak, že po necelém roce používání mi asi odešla nabíječka. Tedy aspoň doufám, že to je jen nabíječka. Bohužel ale rychlonabijecka, která stojí téměř 900Kč. Notebook mám starý, digitální foťák sice mám, ale ten nedělá tak kvalitní fotky jako mobil. Už jsem uvažovala, že bych si měla pořídit tablet na internet, aby mobil nedostával tak zabrat. Fakt ale je, že z mobilu se fotografie rychleji uveřejňují. Však i Ty máš asi nový mobil, tak ho užívej na cestách k radosti. :-)
Eva Mužíková
Nejsi žádný troškař, to dostal foťák zabrat. Užívejte si spolu krásných dnů.
Marie Měchurová
Bydlíte v krásném kraji. Klášter Osek jsme letos navštívili i rozhlednu Vlčí horu na zelené louce. I Krušné hory se nám moc líbily. Naši kocouři zdraví Robina.
Eva Krausová
Vlasto, díky. Libuško, však někdy přijeďte. I Vaše fotografie ráda sleduji, jsou pěkné.
Libuše Heulerová
Evo, krásné povídání o krásném kraji....taky jsem tam ještě nikdy nebyla. Budu to muset někdy napravit. Ať Vám to s Robinem ještě dlouho a pěkně šlape!!!
Vlasta Nykodýmová
Tolik fotek, krása... moje srdce jásá ...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.