Zápis do historie: Král Lear 
poprvé v Divadle Petra Bezruče

Zápis do historie: Král Lear
poprvé v Divadle Petra Bezruče

30. 1. 2013

Na nové zpracování hry Williama Shakespeara Král Lear se mohou těšit návštěvníci ostravského Divadlo Petra Bezruče. Režie se ujal Jiří Pokorný, který – ač rodák z Ostravy – pracuje v tomto divadle poprvé. A právě on pro spolupráci zlákal i renomovaného Michala Pavlíčka, který složil k představení hudbu. „Pracovali jsme spolu s Michalem Pavlíčkem už na muzikálu a pěti inscenacích,“ vysvětlil Pokorný.

Připravovaná hra, jejíž premiéra byla naplánována na 1. února, se pravděpodobně zapíše do dějin ostravského divadla. „Je to poprvé, co spolupracujeme s Jiřím Pokorným. Poprvé nám hudbu složil Michal Pavlíček. A navíc úplně poprvé v historii divadla, které vzniklo v roce 1945, uvedeme Krále Leara. Až dosud si naši režiséři všímali jiných Shakespearových her,“ uvedl ředitel divadla Jiří Krajčí.

„Přitom je Král Lear jedna z vrcholných tragédií největšího dramatika všech dob," doplnila dramaturgyně divadla Daniela Jirmanová. Dodala také, že divadlo hru zařadilo do repertoár i proto, že hledalo velkou roli ve velkém titulu pro výborného herce Norberta Lichého. V dalších rolích diváci uvidí například Pavlu Gajdošíkovou a Markétu Harokovou.

divadlo premiéra
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.