Fotoblog plný chutných a nechutně nezdravých jídel
Všechny fotografie: Jaromír Šiša

Fotoblog plný chutných a nechutně nezdravých jídel

8. 1. 2024
Zvláště my odrostostlejší potvrdíme, že také gastronomie přináší orgasmus, a tak se v honbě za ním nezdravě přejídáme. No, vím o výstižnějším výrazu. Bagatelizovat to ale nelze, protože mnozí z nás holdují zdravému způsobu života.

Dietní redukci váhy jsem párkrát vyzkoušel, ale málo platný, chuťové pohárky na ni nemám nastavený. Naštěstí moje nadváha je v řádu snesitelných kilogramů a při mém věku a pohybu se už nemíním žinýrovat, tak proč si nedopřát třeba klasiku,

article_photo

Vepřo knedlo zelo, s variantou uzený s bramborovejma.

article_photo

Možností knedlíků a zelí je několik a

article_photo

místo zelí neuškodí špenát.

article_photo

Ve vyhlášené letohradské nádražce je poměr množství, chuti a ceny jasně ve prospěch množství, chuti a ceny. Tento příděl lze pořídit za kilo a nají se dva.

article_photo

Řízky jsou oblíbené jídlo, tato kombinace je běžná v České Skalici,

article_photo

ale většinou se podává s přiměřeným množstvím bramborovýho salátu.

article_photo

Ledvinky jsou dobrota,

article_photo

stejně jako pajšl.

article_photo

Nevím, jestli v Maďarsku vůbec tuší, že existuje segedínský guláš a i kdyby, určitě ne s knedlíkem.

article_photo

A tak teda ještě další guláše

article_photo

v různým provedení,

article_photo

zde doplněný svíčkovou. To je tak, když se dva na jednom jídle neshodnou.

article_photo

Nebo jen tak s chlebem nebo spíš ve chlebu.

article_photo

Rajská s karlovarskejma, někdo se po ni může utlouct.

article_photo

Jako prototyp nezdravý a velice chutný výživy mám v bohaté dokumentaci zabijačku.

article_photo

S ní je těsně svázáno prejtovo, kroupovo, bramborovo a zélovo.

article_photo

Ovar s křenem a hořčicí jak by smet, to ani není třeba zdůrazňovat.

article_photo

Vlastně i škvarková pomazánka do výčtu patří.

article_photo

Takový malý, vzadu schovaný, upejpavý, pečený kolínečko.

article_photo

Stejky v přehledu reprezentuje bizonní na slámě.

article_photo

Tři druhy knedlíků, dva druhy zelí, omáčka zvlášť, všeho co hrdlo ráčí, to je kačena od pani Janáčkové z Jizerských hor.

article_photo

Oddělení obzvláště nezdravých jídel, zvláště v deset večer, otvírá tatarák.

article_photo


Smažená jídla jsou obecně dobrá a nezdravá,

article_photo

i když neobsahují maso, ale

article_photo

dá se to přerazit zeleninou.

article_photo

K smaženým je třeba samozřejmě přiřadit také bramborák, který

article_photo

se někdy dá dobře ukrýt do zeleniny.

article_photo

Tak teda ještě jedna dvojkombinace nebo spíš čtyřka.

article_photo

Tato kombinace mi evokuje scénu ze Švejka, když doktor Grünstein pravil...Já vás tady léčím a vy se dobrovolně zabíjíte žrádlem.

article_photo

Pozoruhodnou rybí kombinací se pomalu dostávám k jídlům zdravějším.

article_photo

Čočka rozhodně zdravá je a díky vysokému obsahu železa, zinku, fosforu a vitamínu B6 je ve skromnějším provedení vhodná pro vegetariány.

article_photo

Uzení patří k nejstarším způsobům konzervace masa. Neprávem trpí mýtusem, že obsahuje polycyklické aromatické uhlovodíky, který mohou být nebezpečný. To se ale týká především grilování. Jako příloha se k němu hodí fazole.

article_photo

A co třeba prokazatelně domácí dietní sekačka,

article_photo

Knedlíky mohou mít mnoho náplní. Uzený se hodně hodí,

article_photo

ale stejně tak na sladko,

article_photo

v různého počtu. Zaleží na stupni vyváženého přežírání.

article_photo
article_photo
article_photo

A pak tady máme klasický hospodský chuťovky a

article_photo

různě plněný moučníky,

article_photo

štrúdly, zvláště vhodný pro cyklisty a

article_photo

mlsky.

article_photo

Všechno vyfocený mi komplet proniklo zažívacím ústrojím, ale zase tak hrozný to se mnou není, pač nad městem mám zahradu, a tam si vesele pěstuju,

article_photo

ale když příjdou kroupy, nejraději praštil...

article_photo

Ale i tak si tam spokojeně žiju v poustevně s koupelnou a Karlem,


article_photo

a v létě když ráno vstanu, dám si snídani.

article_photo

Domů samozřejmě taky něco odnesu a

article_photo

připravím.

article_photo

Například červená řepa je nejlepší s fenyklem.

article_photo
 
V mnohém jsem soběstačný. Nekupuju brambory z Egypta a fazole z Chile a v čerstvostí snadno porazím i Lídl.article_photo

Základ zdravý stravy je ale především nepřežírat se.

article_photo

Přepíjení zase tak moc nevadí.

article_photo

A na závěr dezert, třebáááá...

article_photo
 
Že bych na něco zapomněl? Ale kdepák, naopak, to nejlepší přece nakonec. Za rok jich tak padesát dám.
fotografování gastronomie
Hodnocení:
(5 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.