Záhadný telefonát aneb Jak nenaletět
Ilustrace: Pixabay

Záhadný telefonát aneb Jak nenaletět

21. 2. 2024

Bylo krátce před půlnocí. V televizi běžel jeden z neslaných nemastných kriminálních seriálů, které v poslední době ovládly většinu televizních kanálů. Ve chvíli, kdy po hodině nic neříkajícího děje mě konečně zaujal dialog vyšetřovatelů, zazvonil telefon. Krátce, naléhavě, pouze jednou.

Lekla jsem se a první myšlenka byla, že se muselo stát něco vážného. Kdo může volat tak pozdě v noci? Na display bylo neznámé číslo. Určitě omyl, pomyslela jsem si, a  pokud je to naléhavé, ozvou se znovu.

Dopadení sériového vraha bylo na spadnutí díky nejnovějším analytickým metodám geniálního vědce, který ohromoval tým vyšetřovatelů, televizní diváky nevyjímaje, odborným výkladem z genetiky, mikrobiologie, chemie a nevím čeho ještě, a když jsem se v terminologii určené pro absolventy doktorského studia na prestižní univerzitě začínala ztrácet, přepnulo mé podvědomí do reality. Neměl telefonát nezvyklou předvolbu? 882 16 3282 45…

Jen pro zajímavost jsem zadala do vyhledávače dotaz na předvolbu 882 a čtu: „Tuzemští mobilní operátoři varují klienty, aby nevolali na podezřelé čísla začínající +882, pokud z nich budou mít zmeškaný hovor. Zavoláním mohou přijít o stokoruny. Předvolba operátorovi Thuraya z neupřesněné arabské země.“ Vida, zase další zkušenost s nekonečnými praktikami podvodníků o nichž jsem neměla ani tušení. Naštěstí, až tak zvědavá nejsem, abych volala zpět na neznámá čísla.

V červnu 2023 jsem s bankou a policií řešila pokus o phishing. Zde jsem vše zveřejnila v článku Senioři v hledáčku podvodníků. Moje zkušenost s phishingem. Tehdy, nic netušící, jsem poznamenala: „A co to bude příště?“ Asi jsem si o nový adrenalinový zážitek koledovala. Zdá se, že půlroční intervaly mezi ataky různých šejdířů se v mém případu staly pravidlem, to když se vrátím zpět k svému článku z prosince roku 2022 s názvem „Podvodníci na inzerát.“

Ach jo, proč právě já? Dosud se mi dařilo nenaletět podvodníkům různých praktik, ale s přibývajícím věkem pozornost ochabuje. Jako single seniorka aktivní na sociálních sítích jsem zcela odkázaná na vlastní instinkt, znalosti a schopnosti rychlého a hlavně správného rozhodnutí, a tak mohu jen doufat, že mě rozum a štěstí hned tak neopustí.

 

 

 

peníze šmejdi
Hodnocení:
(4.9 b. / 28 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.