Jak vařily naše prababičky:
kuře na uherský způsob

Jak vařily naše prababičky:
kuře na uherský způsob

10. 3. 2013

Zajímá vás, jak se vařilo za první republiky, před sto a více lety, či dokonce za dob zřejmě nejslavnější české kuchařky a národní buditelky Magdaleny Dobromily Rettigové? Právě o tom pojednává gastronomický seriál Jak vařily naše prababičky, v němž uvádíme zajímavé historické recepty. Pojďme se podívat na další z nich.

Omyté kuře naporcujeme, opečeme na zpěněné cibuli, mírně podlijeme vývarem a dusíme. Po chvíli dušení přidáme krájené papriky a o několik minut později také na čtvrtky nakrájená rajčata. Maso se zeleninou pak dusíme do měkka. Podáváme s rýží nebo bramborem.

 

Ingredience
1 kuře
1 cibule
2 dkg oleje
25 dkg rajčat
25 dkg zelených paprik
20 dkg rýže
1 dkg oleje

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

TÉMATA
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.