Soutěžní příspěvek:
Velikonoční čepičkáři

Soutěžní příspěvek:
Velikonoční čepičkáři

20. 3. 2013

Tak jako každý rok, když se blíží Velikonoce, tak i letos jsem pro koledníčky malé i velké vyrobila na vajíčka čepičky. Dříve jsem používala vyfouknutá slepičí vajíčka, ale letos jsem koupila v obchodě vajíčka plastová. Má to tu výhodu, že velcí koledníci, kteří trošku na Velikonoce přeberou, vajíčko s čepičkou donesou domů celé.

Postup je velmi  jednoduchý. Na plastová nebo vyfouknutá vajíčka namalujeme lihovou fixou vlasy, oči, nos, pusu a tváře. Pak začneme háčkovat čepičku. Začneme na 6 řetízkových ok, která spojíme do kroužku. Do kroužku uháčkujeme 15 dlouhých sloupků. V další řadě pokračujeme 2x nahazovanými dlouhými sloupky s tím, že průběžně přidáme 3 nah.dl.sl. Máme celkem 18 nah.dl.sl. Třetí řadu háčkujeme jako druhou takže máme také 18 nah. dl.sl. Pak tvarujeme šilt čepičky - 3 řetítkové oka a 6 podpichovaných dl .sl. Práci ukončíme. Vzorek si můžete zvolit jaký chcete, stačí úplně třeba všechny tři řady dělat z dlouhých sloupků a šilt také. Místo šiltu můžete třeba čepičku jen obháčkovat kr. sloupky, nebo pikolkami. Pak jen přes 2 prsty umotáte bambulku a přivážete na vrch čepičky. Zbývá jen uvázat po bocích čepičky kousek vlny, nasadit na vajíčko a uvázat mu čepičku.

Takové očepičkované vajíčko také může zdobit jarní truhlík.

 

Prožili jste také v průběhu velikonočních svátků nějaký zajímavý či veselý příběh, na který dodnes vzpomínáte? Sepište jej a pošlete do naší soutěže na téma "Velikonoce". Vyhrát můžete zajímavé ceny. Více o soutěži se můžete dozvedět zde.


soutěžní příspěvek
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.