Soutěžní příspěvek:
Velikonoční čepičkáři

Soutěžní příspěvek:
Velikonoční čepičkáři

20. 3. 2013

Tak jako každý rok, když se blíží Velikonoce, tak i letos jsem pro koledníčky malé i velké vyrobila na vajíčka čepičky. Dříve jsem používala vyfouknutá slepičí vajíčka, ale letos jsem koupila v obchodě vajíčka plastová. Má to tu výhodu, že velcí koledníci, kteří trošku na Velikonoce přeberou, vajíčko s čepičkou donesou domů celé.

Postup je velmi  jednoduchý. Na plastová nebo vyfouknutá vajíčka namalujeme lihovou fixou vlasy, oči, nos, pusu a tváře. Pak začneme háčkovat čepičku. Začneme na 6 řetízkových ok, která spojíme do kroužku. Do kroužku uháčkujeme 15 dlouhých sloupků. V další řadě pokračujeme 2x nahazovanými dlouhými sloupky s tím, že průběžně přidáme 3 nah.dl.sl. Máme celkem 18 nah.dl.sl. Třetí řadu háčkujeme jako druhou takže máme také 18 nah. dl.sl. Pak tvarujeme šilt čepičky - 3 řetítkové oka a 6 podpichovaných dl .sl. Práci ukončíme. Vzorek si můžete zvolit jaký chcete, stačí úplně třeba všechny tři řady dělat z dlouhých sloupků a šilt také. Místo šiltu můžete třeba čepičku jen obháčkovat kr. sloupky, nebo pikolkami. Pak jen přes 2 prsty umotáte bambulku a přivážete na vrch čepičky. Zbývá jen uvázat po bocích čepičky kousek vlny, nasadit na vajíčko a uvázat mu čepičku.

Takové očepičkované vajíčko také může zdobit jarní truhlík.

 

Prožili jste také v průběhu velikonočních svátků nějaký zajímavý či veselý příběh, na který dodnes vzpomínáte? Sepište jej a pošlete do naší soutěže na téma "Velikonoce". Vyhrát můžete zajímavé ceny. Více o soutěži se můžete dozvedět zde.


soutěžní příspěvek
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Olga Štolbová
Růženko,dnes už vím,že jste zvítězila a gratuluju,nikdo jiný tak ochotně neukázal,neporadil.Věřím,že příští rok bude očepičkovaných vajíček plná republika.Opravdu úžasný nápad.Díky,díky,díky *****
Jitka Kabátová
Děkuji za dobrý nápad. Moje maminka také háčkovala, pletla a já se to učila od ní. Ale nějak mi osud a starosti odložily háček stranou a tak jsem letos zkusila udělat vnoučeti /je ještě malý/ radost s modrou čepičkou. Vaše výrobky jsou opravdu veselé a vtipně barevné, určitě by udělaly radost i dětem v nemocnicích.
Jana Šenbergerová
Vůbec se nedivím, že vámi ozdobená vajíčka dělají radost dospělým a nepochybně i dětem. Jsou neotřelá, veselá a mohou hýřit všemi barvami. Přeji vám nejen krásné Velikonoce, ale i mnoho nových nápadů.
Helena Kopečná
Že háčkujete krásné čepičky, vidíme na fotce, ale já také vím, jakou jimi umíte udělat radost! Mám jednu vaší čepičku doma od loňských Velikonoc, kdy jste jich uháčkovala asi padesát pro klub seniorů v Olomouci na Fišerové ulici, jen tak, z přátelství k vedoucí klubu paní Vlaďce. Na vlastní oči jsem viděla všeobecnou radost a nadšení babiček a dědů z dárečku - velikonočního zápichu s očepičkovaným vajíčkem . Jste obdivuhodná!
Hana Práglová
Růženko,jsi skvělá!!!! I za cenu okrádání se o spánek či jiný odpočinek,dokážeš dělat nádheru a tím radost sobě i ostatním.Jsi dobrá!!!!!
Olga Štolbová
Růženko,obdivuju a děkuju,takhle vtipně ozdobená vajíčka jsem ještě neviděla.A ten Váš jarní truhlík je žúžo.
Jitka Chodorová
Růženko,strašně jste mě potěšila vaším příspěvkem,ale i krásnými fotkami v soutěži,musím vám napsat,že pro mě jste už nyní vítěz,ať soutěž dopadne jakkkoliv.Jsem nadšená!!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.