Hanks a DiCaprio natočí film 
o Michailu Gorbačovovi

Hanks a DiCaprio natočí film
o Michailu Gorbačovovi

5. 4. 2013

Rozpad Sovětského svazu a konec studené války má být tématem filmu o bývalém šéfovi sovětské komunistické strany a prvním i posledním prezidentovi SSSR Michailu Gorbačovovi. Símek mají v plánu natočit slavní američtí herci a producenti Leonardo DiCaprio a Tom Hanks. Ani jeden z nich se však tentokrát na plátně neobjeví.

Scénář napsal John Shiban, tvůrce westernového seriálu Peklo na kolech a sci-fi seriálu Akta X. Podnět k přípravám snímku dalo údajně osobní setkání DiCapria s Gorbačovem před dvěma lety v Berlíně. Sovětský vůdce se už v jednom DiCapriově filmu objevil, v roce 2007 účinkoval v dokumentárním ekologickém snímku nazvaném 11. hodina.

Dvaaosmdesátiletý Gorbačov o prý přípravách filmu nic neví „Zatím jsem o takových plánech neslyšel, žádné kontrakty jsem nepodepsal a nikdo se na mě s žádostí o konzultace neobrátil,“ řekl Gorbačov s tím, že by proti natočení takového snímku neměl: „Nebyl by to první pokus uchopit toto téma, ale ztvárnit je objektivně se zatím nikomu nepovedlo.“

Podle zpráv z USA se připravuje ještě jeden film věnovaný osobě Michaila Gorbačova. Natáčet ho má režisér Mike Newell a jeho tématem má být sovětsko-americký summit v Reykjavíku v roce 1986, který významně přispěl k ukončení studené války. Gorbačova má ztělesňovat Christoph Waltz, někdejšího amerického prezidenta Ronalda Reagana Michael Douglas.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.