Prague Food Festival bude
probíhat na Pražském hradě

Prague Food Festival bude
probíhat na Pražském hradě

6. 4. 2013

Nejezte blbě a přijďte na Prague Food Festival, který se koncem května uskuteční v Královské zahradě Pražského hradu, vzkazují od plic zájemcům o dobré jídlo a pití pořadatelé sedmého ročníku této největší domácí kulinářské akce. Bude možné ochutnat skvělé pokrmy, vidět na vlastní oči nejlepší české šéfkuchaře, poznat špičkové podniky, producenty nápojů a delikatesy, které promění areál v jednu velkou kuchařskou školu.

Podle mluvčí akce Dominiky Vrkotové se tam od 24. do 26. května uskuteční kurzy vaření pro rodiny pod taktovkou renomovaných kuchařů, řízené degustace vína, vody, piva, rumů a koňaků. „Připraveny jsou diskuse se zajímavými hosty. Letos budou na této gastronomické události roku šéfkuchaři snoubit pokrmy s vybranými nápoji,“ řekla Vrkotová. Předprodej vstupenek začal už 1. dubna na internetové adrese www.praguefoodfestival.cz.

V atraktivním prostředí Královské zahrady budou moci zájemci ochutnat například 42 dní stařený nízký roštěnec z plemene "Čestr", jelení carpaccio s liškami, konfitovanou roládu z bio romanovské ovce s kroupami a libečkem, srílanské krevetové karí s rýží basmati a čočkovým chlebem papadum, dortík ovoněný borovicí ze svatojiřského lesa se slaným karamelem nebo palačinku s tmavou pivní marmeládou a kopřivovým pivem. Zatímco loni mohli zájemci ochutnat gastronomicky upravené cvrčky a červy, letos to bude další zvláštnost – štíři.

Své poznatky bude přímo ve stáncích prezentovat například držitel michelinské hvězdy Roman Paulus, porotce z kulinární soutěže MasterChef Jiří Štift a Ondřej Slanina známý z televizního pořadu Kluci v akci. Jiří Voráč bude hovořit o výskytu a sběru lanýžů a jejich významu v gastronomii, Marek Fichtner z restaurace Le Grill & Garden@Kempinski uspořádá zahradní grilování a Jan Štěrba z Chateau Mcely poradí, jak snadno připravit skvělou a nenákladnou večeři do deseti minut.

Vstupenky se prodávají opět na konkrétní dny, přesné časy a s označením, kterým vchodem vstoupit do areálu. Základní cena v předprodeji činí 400 korun, děti do šesti let mají vstup zdarma.

festival gastronomie
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.