V Olomouci začíná festival
flamenka, vystoupí Paco de Lucía

V Olomouci začíná festival
flamenka, vystoupí Paco de Lucía

25. 7. 2013

V Olomouci začal mezinárodní festival flamenka a španělské kultury Colores Flamencos. Hlavní hvězdou bude fenomenální španělský kytarista Paco de Lucía. Až do neděle bude festival doprovázet tanec, koncerty, workshopy i promítání španělských filmů. Paco de Lucía se svou skupinou se představí v pátek na Horním náměstí, kde již nyní roste tribuna pro 3000 návštěvníků.

„Cílem festivalu bylo od samotného začátku představit žánr flamenco a vše, co k tomu patří. Postupem času se festival soustředí na celou španělskou kulturu v její nejrozmanitějších podobách,“ řekl ředitel akce Viktor Šebesta. Na přehlídce se společně s organizátory podílejí i samotní Španělé, jedním z hlavních partnerů festivalu je španělská ambasáda. „Na festival jezdí i příznivci flamenka ze Slovenska či Polska. Mezinárodnost přehlídky je tak nejen v účinkujících, ale i v návštěvnících,“ doplnil Šebesta.

Paco de Lucía je některými odborníky považován za nejlepšího kytarového interpreta všech dob díky svému pozoruhodnému osobitému stylu. Jeho skladby jsou fúzí flamenca s brazilskými rytmy, jazzem či klasickou hudbou.

Mezinárodní festival flamenka a španělské kultury Colores Flamencos patří mezi nejvýznamnější festivaly tohoto žánru ve střední a východní Evropě. Jeho počátky sahají do roku 2009, kdy se uskutečnil v Olomouci první ročník. Cílem je představit široké veřejnosti španělskou kulturu v mnoha jejích podobách. Letošní ročník se uskuteční od 25. do 28. července.

V Olomouci dnes začal mezinárodní festival flamenka a španělské kultury Colores Flamencos. Hlavní hvězdou bude fenomenální španělský kytarista Paco de Lucía. Až do neděle bude festival doprovázet tanec, koncerty, workshopy i promítání španělských filmů. Paco de Lucía se svou skupinou se představí v pátek na Horním náměstí, kde již nyní roste tribuna pro 3000 návštěvníků.

"Cílem festivalu bylo od samotného začátku představit žánr flamenco a vše, co k tomu patří. Postupem času se festival soustředí na celou španělskou kulturu v její nejrozmanitějších podobách," řekl dnes ČTK ředitel akce Viktor Šebesta. Na přehlídce se společně s organizátory podílejí i samotní Španělé, jedním z hlavních partnerů festivalu je španělská ambasáda. "Na festival jezdí i příznivci flamenka ze Slovenska či Polska. Mezinárodnost přehlídky je tak nejen v účinkujících, ale i v návštěvnících," doplnil Šebesta.

festival
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.