Zapečené těstoviny s houbami
Ilustrační foto: pixabay.com

Zapečené těstoviny s houbami

30. 7. 2017

Pomaloučku polehoučku se začíná přibližovat houbařská sezona a to je ten pravý čas na kontrolu houbových zásob z loňského roku. Jsou-li zásoby ještě bohaté, můžeme vyzkoušet kombinaci hub a těstovin k přípravě rychlé večeře či oběda.

Ingredience
1 balíček těstovin (flíčky nebo vrtulky)
mražené houby z léta (čerstvé žampiony)
lžička pepře
5 stroužků česneku
 ¾ l mléka, 3 vejce
sůl, máslo

Postup
Těstoviny uvaříme v osolené vodě s troškou oleje a necháme vychladnout. Pokud máme podušené zmražené houby z léta, necháme je před použitím částečně rozmrznout. Čerstvé žampiony (i jiné houby) nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Zapékací nádobu nebo pekáček vymažeme máslem, vložíme vychladlé těstoviny, přidáme vychladlé podušené houby, sůl, malou lžičku pepře, prolisovaný česnek a vše promícháme. V mléce rozšleháme vejce, mírně osolíme a zalijeme jím těstoviny. Před vložením do trouby povrch poklademe plátky másla. Pečeme při 180 až 200˚C cca 30 – 45 minut. Podáváme s nakládanou červenou řepou nebo s různě upravenými zelnými saláty.

Rychlé, jednoduché a je to mňamka. Dobrou chuť.

Z archivu - náš portál obsahuje přes 6 000 čtenářských příspěvků, nejrůznějších příběhů ze života, vzpomínek, ale i cestovatelských tipů, rad či gastronomických receptů. Připomeňme si vybrané příspěvky, které obohatily tento portál. Patří k nim i tento, který jste si právě přečetli.

Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie
TÉMATA
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Škoda, že jsi nedala jednu z vlastních houbařských fotek jako titulní fotku.
Elena Valeriánová
Danuško, podobně dělám těstoviny i já a to s hlívou ústřičnou, ale nezapékám je. Je to báječné jídlo. Mražené houby jsem se snažila vždy spotřebovat do čtyř měsíců od zamrazení, takže ty bych v mrazáku marně hledala. Doufám, že ta letošní houbařská sezona bude stát za to. Krásné fotky.
Eva Mužíková
Danko, to jsi mne namlsala. Houby s těstovinami dělám opravdu často, udělám smaženici, zamíchám do uvařených těstovin a je hotovo. Ty zapékané zkusím, už se mi sbíhají sliny. Zrovna dnes jsem přinesla směs hub z lesoparku, tak je nebudu mrazit. Červená řepa taky je:))))
Helena Votíková
Jukla jsem na obrázek a řekla si mňam krevety, a ono je to o houbách :-) . Podobná mňamka je houbové rizoto.
Jana Šenbergerová
I moje zásoby hub stačí sotva na houbovou polévku, ale nový recept se může hodit. Děkuji za tip. Nikdy jsem nedělala houby s nudlemi, tak třeba budu pochválena za inovaci jídelníčku.
Věra Jelínková
Díky za inspiraci. Nemám sice žádné houby zmrazené, ale koupila jsem si hlívu a tak si ji udělám s těstovinami. Dost zapékám brokolici a jiné s bramborem ve slupce, ale houby mě nenapadly. A protože červenou řepu mám ráda, takže to určitě bude mňam. Díky.