Víc než polovina českých
seniorů využívá internet

Víc než polovina českých
seniorů využívá internet

22. 5. 2013

Zhruba 57 procent, tedy více než polovina, tuzemských seniorů starších 60 let používá internet. Z toho dvě třetiny se připojují denně z domova. Vyplývá to z průzkumu společnosti Sodexo v rámci programu "Plníme přání seniorům".

Téměř polovina starších lidí s přístupem na internet připojení využívá nejčastěji k psaní e-mailů, 20 procent seniorských uživatelů používá internet k telefonování a čtyři procenta k přístupu na sociální sítě. Dvě pětiny seniorů využívají internet nejvíce ke čtení zpravodajství, třetina získává na internetu informace a 15 procent on-line nakupuje.

Dvě třetiny starších lidí píšou pravidelně dopisy, z toho téměř 40 procent pětkrát do roka. Nejčastěji senioři píší rodině a známým. Téměř 90 procent dopisů je napsáno k významnějším příležitostem, jako jsou narozeniny, svátky, promoce či kondolence.

Téměř všichni oslovení senioři také používají mobilní telefon, sms píšou více než dvě třetiny z nich. U 39 procent seniorů plní mobilní telefon mimo jiné úlohu hodin a 28 procent prostřednictvím mobilního telefonu fotí. Pouze čtyři procenta posílají MMS a téměř žádní senioři zatím nevyužívají mobilní telefon k hraní her nebo k přístupu na internet.

internet
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.