Jmeniny

Jmeniny

24. 5. 2013

Od časného rána dostávám maily, vzkazy, SMS, MMS, volají mi příbuzní nebo přátelé. Proč? Mám dnes svátek. Říká se mu jmeniny. Nijak zvlášť ho neslavím, jen s partnerem a přáteli vypijeme skleničku na zdraví. Někdo mě podaruje kytičkou, jiný mi dá nějaký milý dárek.

Jsem tělem i duší Jana. Mám to jméno moc ráda, i když jsem k němu přišla jako slepý k houslím. Dostala jsem ho jako prvorozená po otci, který se těšil na syna. Můj bratr, třetí dítě, nosí také jméno Jan. Zároveň obsahuje i jméno mé matky, která byla Anna. Souzní se mnou a já s ním.

Po svém strýci, kmotrovi, jsem dostala při křtu jméno Františka, se kterým jsem se dosud nedokázala ztotožnit na žádné úrovni, ale jeho dárce jsem měla ráda. Maminka a manžel mi říkali Johanko. Bylo mi milé stejně jako ti, kteří mi tak říkali. Když někdy použil můj muž oslovení Johano, bylo mi jasné, že je něco špatně.

Já si říkám Trí. Tree souvisí s mou láskou k přírodě a ke stromům, čehož dokladem jsou různé moje texty. V anglické verzi ho víc vnímám jako jméno pro ženu. Z numerologického hlediska má příznivou vibraci. Propojuje mě se Zemí a Vesmírem.

V naší rodině je to jméno zřejmě oblíbené. Občas říkám, že je pěkně "zjančená". Proč? Posuďte sami.

Já jsem Jana, můj dědeček byl Jan stejně jako můj tatínek a bratr. Bratr má dceru Janu, ta má syna Jana a bratra Jana, který má ženu Janu. Můj švagr je Jan, má syna Jana, který má ženu Janu.

Už se v tom nevyznáte? Ani se vám nedivím, také v tom mám někdy pěkný zmatek. A co vy a vaše jméno? Už jste o tom někdy přemýšleli? Jak se vám líbí, jak ho vnímáte?

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.