Foto

Kdo nekouří a není obézní,
platí za životní pojistku méně

29. 5. 2013

Allianz pojišťovna jako první v životním pojištění v Česku rozlišuje klienty podle toho, zda se starají o své zdraví. Kdo nekouří a má svá kila pod kontrolou, zaplatí méně, informoval mluvčí Allianz Václav Bálek. Další velké pojišťovny podobný krok zatím nepřipravují, ale do budoucna jej nevylučují. V zahraničí je takovéto rozlišování klientů běžné.

„V životním pojištění se dosud pracovalo hlavně s věkem klienta a rizikovostí jeho povolání. My jsme se nyní zaměřili také na styl života, což je velmi významný rizikový faktor. Proto naší největší novinkou je cenové zohlednění klientů, kteří nekouří a mají svoji váhu pod kontrolou. Takoví mohou na životním pojištění výrazně ušetřit,“ uvedl vedoucí úseku produktového vývoje Allianz Martin Podávka.

V zahraničí je takovéto rozlišování klientů normální. Například ve Velké Británii jdou ještě dál a zlevňují pojištění třeba vegetariánům, kteří se průměrně dožívají vyššího věku než lidé, kteří pravidelně konzumují maso.

„Než vstoupila v platnost směrnice Evropské komise přikazující jednotné sazby pro muže a ženy, rozdělovaly pojišťovny klienty především podle pohlaví. Faktory jako kouření hrály při stanovování pojistného spíše druhořadou úlohu. S nástupem unisexu pojišťovny o tento kalkulační argument přišly, a aby mohly klientům nabízet pojištění více na míru, bylo potřeba začít dávat rozlišení klientů podle jiných kritérií větší váhu,“ řekl analytik společnosti Partners Igor Polanský.

„Díky zdravému životnímu stylu a pravidelnému onkologickému screeningu mohou klienti získat výhodnější sazbu pojištění až o čtvrtinu. Domníváme se, že až 70 procent lidí může čerpat některou ze slev. Za nekuřáctví, za váhu, za prevenci a klasicky za věk či typ vykonávaného povolání. Vedle toho nabízíme další bonusy za věrnost a bezeškodní průběh,“ dodal Podávka.

pojištění životní styl
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...