Festival Okoř se šťávou
nabízí 12 hodin hudby

Festival Okoř se šťávou
nabízí 12 hodin hudby

22. 6. 2013

Celkem dvanáct hodin hudby bez přestávky nabídne festival Okoř se šťávou, který dnes ve 13:00 v podhradí Okoře u Prahy zahajuje skupina Charlie Straight. Diváci se mohou těšit na jedno z prvních vystoupení Radůzy na českých festivalech, dále na Davida Kollera, který vedle svých písní zahraje i hity skupiny Lucie, ale i na Mandrage, UDG či na speciální vystoupení Vladimíra Mišíka & Etc a Jiřího Schmitzera. České srdce pokřtí svá remasterovaná stará alba, dále se představí Koblížci, Kyanid, Goodfellas nebo klasika festivalových programů Sto Zvířat a Wohnout. Poprvé na Okoři zahraje kladenská skupina Zrní.

„Louka v podhradí hradu Okoř byla naštěstí zachráněna před povodněmi, a tak může festival být na stejném místě jako 14 let předtím,“ uvedl pořadatel akce Michal Šenbauer.

Jako každoročně bude fungovat kyvadlová doprava z pražských Dejvic a Kladna. Areál nabídne hlídaný prostor pro kola a stanové městečko.

Okoř se šťávou bude mít i zahraničního hosta, kterým se stane švýcarská kapela Death By Chocolate známá z vystoupení na loňském Sázavafestu. Svůj festivalový debut na Okoři absolvuje slovenská zpěvačka Anna Veselovská, která představí své debutové album nazvané 10 rozdielov.

Loňský ročník Okoře se šťávou nabídl vystupující i diváky několika generací. Na pódiu se postupně vystřídaly skupiny, mezi jejichž členy je více než generační rozdíl. Zatímco například většině členů Mandrage bylo kolem 22 let, lídr Olympiku Petr Janda nedávno oslavil sedmdesátku. V hledišti pak zhruba dvěma desítkám vystupujících skupin aplaudovaly tři generace posluchačů. Více info na www.okorsestavou.cz.

festival hudba
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.