Expedice do Amazonie?
Jde to i z vašeho obýváku

Expedice do Amazonie?
Jde to i z vašeho obýváku

23. 3. 2012

Prodírat se nebezpečným Amazonským pralesem a nemuset mít strach o život. I to je dnes možné díky internetu. Americká společnost Google ve své mapové službě Street View nově nabízí panoramatické snímky z Amazonie. Virtuálním cestovatelé si tak mohou z pohodlí svých obýváků prohlédnout (online) asi padesátikilometrový úsek podél řeky Río Negro, který Google složil dohromady z 50 000 jednotlivých fotografií. Výsledky projížďky pralesem poblíž brazilského města Manaus firma zveřejnila u příležitosti Světového dne lesů.

Ve službě Street View se už dříve objevily třeba snímky z Aljašky a Antarktidy, ale také pohledy na archeologickou lokalitu ve Stonehenge nebo na japonské jeskyně. Základem služby jsou jinak hlavně panoramatické snímky ulic velkých světových měst.

Fotografování v brazilském pralese trvalo asi devět měsíců a Google při něm spolupracoval s nadací FAS, která se zabývá udržitelným rozvojem Amazonie. Okolí řeky Río Negro se fotografovalo ze člunu stejnou metodou, která se používá na souši. V mapování zajímavých přírodních lokalit hodlá společnost pokračovat. V běhu je například projekt, při němž se pod vodou snímkuje známý Velký bariérový útes poblíž Austrálie.

internet
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.