Moje prázdniny: pikantní houbová žemlovka
Ilustrační foto: pinterest.com

Moje prázdniny: pikantní houbová žemlovka

8. 8. 2020

Jak šel čas a život, můj způsob přípravy pokrmů se začal měnit a hlavně zrychlovat. Nejenže jsem vybírala recepty s co nejkratší dobou přípravy pro různé příležitosti, ale i různé recepty, které jsem znala, začala obměňovat.

Babiččina houbová zemlbába byla nedílnou součástí prázdnin strávených na venkově. Když se řekne žemlovka, vybaví se nám neodolatelná vůně jablek a skořice. Skvělé sladké jídlo. Patříte do skupiny dospělých, kteří žemlovku milují, ale také mají rádi houby i pikantní pokrmy? Vyzkoušejte vylepšenou žemlovku houbovou. Pevně věřím, že se stejně jako já řadíte do této skupiny a tenhle kulinářský zážitek si nenecháte ujít! Žemlovka je totiž velmi jednoduchá, a přitom chuťově neporazitelná.

Babiččina houbová zemlbába - to byla vůně mých prázdnin v dětství. Vyzkoušejte ji i vy.

Ingredience 

1 veka
400 g čerstvých hub nebo 200 g sušených hub
2 klobásy nebo párky
1-2 cibule
3 vajíčka
300 ml mléka
tuk  
kmín, česnek, pepř, sůl

Postup

Klobásu pokrájenou na kolečka, osmažíme s cibulkou a dáme podusit houby. Přidáme kmín, pepř a česnek. Zapékací misku vymažeme tukem. Pečivo na plátky silné asi 2 cm namáčíme do mléka s rozšlehaným vajíčkem. Do zapékací misky vyskládáme vrstvu namočeného pečiva, poté navrstvíme směs hub, klobásy a cibulky. Znovu poklademe namočeným pečivem. Zakryté pečeme v troubě na 200'C asi 20 min. a poté odkryté ke zlatavé kůrce. Sušené houby, je třeba je předem namočit (třeba ve vývaru masoxu).

Na závěr pečení nebo při podání v teplém stavu můžeme posypat tvrdým sýrem nebo Nivou. Je to mňamka i jako studená svačinka. Dobrou chuť!

 

recepty
Hodnocení:
(4.8 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.