Cestovní pojištění
k cestování prostě patří

Cestovní pojištění
k cestování prostě patří

18. 7. 2013

Není pojištění jako pojištění. A ten, kdo se spoléhá na bankovní kartu nebo na kartičku zdravotní pojišťovny, se může pěkně spálit. A to nejen od sluníčka. Na dovolené je zkrátka lepší nic neriskovat a při cestě do zahraničí si raději trochu připlatit. Ani ošetření v Evropské unii totiž není nikdy bezplatné.

„S Evropskou kartičkou zdravotní pojišťovny musí každý počítat s tím, že všude v EU je třeba hradit na české poměry dost vysokou spoluúčast a většina běžných léků a zubní ošetření se hradí plně a v hotovosti,“ varuje obchodní a marketingový ředitel ERV Evropské pojišťovny Ondřej Rušikvas. A když dojde na nejhorší, je Vám kartička zdravotní pojišťovny k ničemu. Převoz zpět domů si musí nemocný hradit sám, přitom třeba sanitka z Itálie stojí zhruba 70 tisíc.

Bez asistenčních služeb se o sebe musíte postarat sami

Pokud si nesjednáte komerční cestovní pojištění, nemáte nárok na žádné asistenční služby, vše si musíte zařizovat sami především se v cizině domluvit. Například ERV Evropská pojišťovna přitom nabízí vlastní asistenční službu dostupnou po celém světě nonstop. Síť Euro-Center ve všech hlavních turistických destinacích pak pomůže cestovatelům řešit nouzové situace přímo na místě. „Kdykoliv můžete žádat o jakoukoliv radu v češtině. Nemusíte mít pochybnosti o postupu zahraničních lékařů, protože naši čeští lékaři sledují stav pacienta a schvalují jednotlivé kroky zdravotní péče případně převozu.“ vysvětluje manažer marketingu a komunikace ERV Evropské Vlastimil Divoký.

Své o tom ví i Jan Král (58). Předposlední den dovolené v Egyptě dostal rozsáhlý srdeční infarkt. Po převozu do nemocnice mu lékaři museli voperovat trojnásobný bypass. Dva týdny musel ležet v egyptské nemocnici. „Pojišťovna všechno zařídila, perfektní nemocnici, dokonce za mnou přivezli syna a zaplatili mu na 14 dní ubytování, jídlo i letenky,“ pochvaluje si pan Král služby ERV Evropské pojišťovny. Kdyby komerční pojištění na cesty neměl, zřejmě by z něj byl bezdomovec. Účet za léčebné výlohy byl totiž dost vysoký - 1 710 000 korun. Ze statistik pojišťoven přitom vyplývá, že svou pojistku v zahraničí čerpá každý čtvrtý pojištěný klient.

Cestovní pojištění myslí na vše

Cestovní pojištění u ERV Evropské zahrnuje kromě pojištění léčebných výloh s limitem až 3 miliony korun také pojištění odpovědnosti za škodu na zdraví nebo majetku, kterou způsobíme někomu jinému. Takový vytopený hotelový pokoj nebo srážka se zahraničním lyžařem vám může pěkně provětrat peněženku. Máte pojištěné i poškození nebo odcizení zavazadel. Velmi oblíbené je v posledních letech pojištění storna dovolené. Hojně ho využívají především rodiny s dětmi. Když ratolesti před pobytem náhle onemocní, přijde sice rodina o zájezd k moři, ale alespoň ne o peníze.

Pohodlně z domova

ERV Evropská pojišťovna se specializuje na cestovní pojištění už 20 let. Pojišťuje klienty 8 z 10 největších cestovních kanceláří v České republice. Kvůli pojištění nemusíte ani nikam chodit. Stačí si ho sjednat na www.ERVpojistovna.cz, zabere to jen pár minut. A podobně snadno lze přes web nahlásit i pojistnou událost, vyřízení pak trvá maximálně týden.

pojištění
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.