Už i královna je netrpělivá, 
ale mimino si dává na čas!

Už i královna je netrpělivá,
ale mimino si dává na čas!

20. 7. 2013

Britská vévodkyně z Cambridge Kate si vysloužila přezdívku „Waity Katie“ (čekající Káťa), než ji princ William konečně požádal o ruku. A tenhle přídomek se nyní znovu vynořil, zatímco se protahuje čekání na porod prvního potomka Kate a prince Williama.

Nuda, panika i spousta hloupostí

Dítě, jehož osudem je jednoho dne zdědit britský trůn, se podle odhadu médií mělo narodit v polovině července, ale jak dny odtikávají jeden po druhém, vkrádá se do čekání nuda, panika i nesmyslné činy.

Novináři, kteří už několik týdnů táboří před nemocnicí Panny Marie v londýnském Paddingtonu, začínají být nervózní a neklidní. Každé prudší projetí auta rozbuší tep. V pátek tuhle scénu na chvíli oživila skupina pěti těhotných žen s maskou Kate na obličejích, které pózovaly na schodech nemocnice. A také sem bylo dopraveno staromódní dětské autíčko, na kterém se dá sedět, převázané červeno-bílo-modrou mašlí.

Listy The Sun a The Daily Telegraph mají na svých internetových stránkách živý přímý videopřenos z prostoru před nemocnicí – čistě pro případ, že by se začalo dít něco zajímavého.

Video podle písně Boba Dylana

Reportéři si krátí čas, jak se dá. Zpravodaj listu The Times se rozhodl nahrát video podle upravené písně Boba Dylana Subterranean Homesick Blues, aby oživil jednotvárné zpravodajství.

Text, který k němu sám složil, mimo jiné říká: „Woke up this morning/Looked out for some news/There wasn't any/I've got the babycam blues,“ (vzbudil jsem se tohle ráno/hledal nějaké zprávy/nebyly žádné/mám blues z baby kamery).

„She's late/I hate/The great/Kate wait,“ (má zpoždění/nenávidím/to velké/Kateino čekání).

„Is it today?/Is it tomorrow?/I'll drown my sorrows/In some babycam booze,“ (je to dnešek?/je to zítřek?/utopím smutky/v nějakém chlastu z baby kamery).

Rady, jak urychlit porod

„Připadalo mi to svým způsobem jako epochu proměňující poetické performance, primární výkřik zoufalství, vyjadřující existenciální úzkost profesionála ze sdělovacích prostředků zbaveného samotné podstaty svého bytí,“ napsal Low v pátek. „Anebo, jinak řečeno, nic moc dalšího se nedalo dělat,“ dodal.

List The Daily Mail přispěchal s článkem, v němž radí, jak by Kate mohla to dlouhé čekání urychlit. „Dokonce i královna už je netrpělivá, kdy se královský potomek narodí,“ napsal deník. Jeho tipy, jak dítěti pomoct k rychlejšímu příchodu na svět, zahrnují poobědvat kari, vypít tonik, podstoupit akupunkturu, kleknout si na všechny čtyři – třeba při mytí podlahy – nebo cucat lékořici.

královská rodina
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.