Je to princ! Vévodkyně Kate
porodila Williamovi chlapce

Je to princ! Vévodkyně Kate
porodila Williamovi chlapce

23. 7. 2013

Je to princ a dost možná bude i král. Vévodkyně Kate porodila chlapce, který je třetím v pořadí následníků britského trůnu. První potomek prince Williama přišel na svět v 16:24 místního času (17:24 SELČ) a po porodu vážil téměř 3,8 kilogramu. Jméno prozatím není známo.

Britský královský dvůr pouze uvedl, že Kate i dítěti se daří dobře a že po porodu, kterého se William zúčastnil, zůstanou v nemocnici přes noc.

Královna Alžběta II. a její manžel jsou z narození pravnuka nadšení a stejně zareagovali také prarodiče. „Má žena i já jsme neskutečně šťastní z příchodu mého prvního vnoučete. Pro Williama a Kate to je mimořádná chvíle a my jsme velmi nadšení z narození jejich chlapce,“ uvedl Williamův otec princ Charles v prohlášení. Dodal, že se již nemůže dočkat, až vnuka uvidí.

William o narození syna nejprve informoval královnu Alžbětu II., která se podle tradice má dozvědět zprávu jako první, následně i svého otce Charlese a bratra Harryho. Mezi prvními, kdo se o novém členovi královské rodiny dozvěděl, byl podle televize SkyNews také britský premiér David Cameron.

Oznámením o narození nového dědice trůnu, který je v následnictví třetím po svém dědovi Charlesovi a otci Williamovi, královský dvůr porušil tradici, podle které se zpráva o porodu nejprve vyvěšuje na stojan před Buckinghamským palácem. Zde se oficiální dokument podepsaný čtyřmi členy lékařského týmu objevil až později.

U Buckinghamského paláce i před porodnicí propukly v jásot stovky lidí, kteří na zprávu o dítěti dlouhé hodiny čekali.

Vévodkyně přivedla syna na svět v Lindoově křídle nemocnice Panny Marie. Ve stejné porodnici se v roce 1982 narodil i William.

královská rodina
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...