Luboš Andršt, kytarista, který si 
nenechal vzít uměleckou svobodu

Luboš Andršt, kytarista, který si
nenechal vzít uměleckou svobodu

26. 7. 2013

Je to nepřehlédnutelná osobnost české hudební scény. Patří k našim předním kytaristům, hudbu i sám skládá a také vyučuje. Luboš Andršt, který si vždy zakládal na své umělecké svobodě a nezávislosti, čerpá inspiraci především z blues a jazzu, v jeho tvorbě najdeme i vlivy etnické, klasické či rockové hudby.

Během dlouholeté kariéry spolupracoval s mnoha známými osobnostmi v čele s Michalem Prokopem, Martinem Kratochvílem, Jiřím Stivínem nebo Mariánem Vargou. Zahrál si i s legendárním americkým kytaristou B. B. Kingem.

Pražský rodák, který 26. července slaví pětašedesátiny, odstartoval svou profesionální kariéru ve skupině Michala Prokopa Framus Five, působil také v Jazz Q Martina Kratochvíla či jazzové formaci Jiří Stivín & co. Kromě toho založil vlastní kapely Energit, Luboš Andršt Blues Band či Luboš Andršt Group. Počátkem 90. let vedl doprovodnou skupinu zpěvačky Marty Kubišové.

Jeho kytarové mistrovství můžeme slyšet na čtyřech desítkách alb, je rovněž autorem publikace Jazz Rock Blues či pořadu ČT Kytarová klinika.

hudebníci
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.