Foto

Jak vybrat správné cestovní pojištění?

31. 7. 2013

Jet do zahraničí bez cestovního pojištění se nevyplácí. Ale jak si vybrat to správné? Podle odborníků z ERV Evropské pojišťovny jsou důležité především asistenční služby a výše limitů. Na základě svých zkušeností, podnětů klientů a zahraničního know-how proto sestavili pět balíčků pro cesty do zahraničí. Každý si tak může vybrat přesně podle typu cesty a rozsahu pojištění do zahraničí.

 „Z našich zkušeností vyplývá, že lidé o cestovním pojištění nechtějí dlouze přemýšlet. Proto jsme jim výběr usnadnili a sestavili jsme balíčky šité na míru různým druhům cest,“ říká ředitel obchodu a marketingu ERV Evropské pojišťovny Ondřej Rušikvas a dodává: „Stačí si vybrat podle toho, zda jedete S batohem do 28, K moři, Za poznáním, Na lyže nebo si chcete užít cestování Na maximum.“

Jednotlivé varianty se od sebe liší rozsahem cestovního pojištění. U všech balíčků hradí ERV Evropská léčebné výlohy až do tří milionů korun. V případě pojištění Na maximum dokonce do osmi milionů. Cestovní pojištění u ERV Evropské zahrnuje kromě pojištění léčebných výloh také pojištění odpovědnosti za škodu na zdraví nebo majetku, kterou způsobíme někomu jinému. Takový vytopený hotelový pokoj nebo srážka se zahraničním lyžařem vám může pěkně provětrat peněženku. Máte pojištěné i poškození nebo odcizení zavazadel. Všechna pojištění se navíc dají doplnit o atraktivní balíček ERV Plus. Ten se vztahuje na mnoho dalších rizik, jako je zpoždění zavazadel, zmeškání odjezdu, přerušení cesty nebo právní ochrana. U produktu Na Maximum je balíček ERV Plus v ceně.

Důvodem pro storno zájezdu může být zdraví, rozvod i opravná zkouška

K cestovnímu pojištění je možné sjednat pojištění storna zájezdu pro případ, že budete nuceni letenku, ubytování nebo zájezd náhle zrušit např. ze zdravotních důvodů. „Maximální částka, kterou hradíme, je 240.000 Kč na pojistnou smlouvu, resp. rodinu nebo spolucestujícího. Pojištění storna jsme navíc rozšířili o nové důvody, jako jsou rozvod nebo opravný termín zkoušky,“ doplňuje Ondřej Rušikvas. Možnost zrušit zájezd ocení především rodiny s malými dětmi. Když děti onemocní, přijdou sice o pobyt u moře, ale ne o peníze.

Volejte o pomoc ve dne v noci

K nezaplacení jsou neomezené asistenční služby nonstop. ERV Evropská pojišťovna má vlastní síť Euro-Center ve všech hlavních turistických destinacích. Ta pomůže cestovatelům přímo na místě. „Kdykoliv můžete žádat o jakoukoliv radu v češtině. Nemusíte mít pochybnosti o postupu zahraničních lékařů, protože naši lékaři s nimi v závažnějších případech vše konzultují,“ vysvětluje Ondřej Rušikvas. Rodiny určitě ocení, že děti až do 18 let mají 50% slevu z pojištění. Na přání zákazníků rozšířila pojišťovna i počet sportů, které kryje základní pojištění. Cyklistika nebo běžné plážové sporty k nim patřily vždy, ale nyní už nemusejí nic připlácet například ani milovníci surfingu či windsurfingu. Nově je také možné variabilně kombinovat osoby pojištěné v jedné smlouvě (např. prarodiče s vnoučaty, kamarádky s dětmi a další).

Pohodlně z domova - Cestovní pojištění online 

ERV Evropská pojišťovna se specializuje na cestovní pojištění už 20 let. Pojišťuje klienty 8 z 10 největších cestovních kanceláří v České republice. Kvůli pojištění nemusíte ani nikam chodit. Stačí si ho sjednat online na www.ERVpojistovna.cz nebo zavolat na 221 860 860, zabere to jen pár minut. A podobně snadno lze přes web nahlásit i pojistnou událost, vyřízení pak trvá maximálně týden.

cestování pojištění
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%