Česko má ve střední Evropě třetí
největší podíl seniorů na internetu

Česko má ve střední Evropě třetí
největší podíl seniorů na internetu

28. 8. 2013

Česko má třetí největší podíl seniorů na internetu v regionu střední a východní Evropy. Uživatelé nad 55 let v tuzemsku tvoří 17 procent. Více jich je pouze v Estonsku a Slovinsku. Vyplývá to z aktuální studie gemiusAudience.

Podíl uživatelů v této věkové kategorii se v průběhu posledních 12 měsíců zvýšil v české online populaci o dva procentní body a v budoucnu bude dále růst. V celém regionu dosahuje podíl seniorů v průměru necelých 12 procent.

Vede Estonsko s podílem starších lidí přes 18 procent, druhé Slovinsko má podíl 17,6 procenta. V sousedním Slovensku dosahuje podíl seniorů zhruba desetiny. Naopak nejmenší zastoupení mají senioři v Bosně, kde jim patří jen dvě procenta přípojek.

"Vysoký podíl starší skupiny uživatelů je charakteristický pro vyspělejší internetové trhy. Penetrace internetu v Česku je poměrně vysoká, internetová populace kontinuálně roste, a tak se zvětšuje i skupina uživatelů ve věku 55+. Nárůst počtu internetových uživatelů z vyšších věkových kategorií je také důsledkem demografických procesů probíhajících v celé populaci, která od jisté doby stárne," uvedl manažer výzkumu společnosti Gemius Josef Richtr.

Věková kategorie uživatelů nad 55 let má podle Richtra stále více možností jak využít internet k vlastním potřebám, například k online nakupování. Proto začíná být zajímavá i pro zadavatele reklamy, kteří na ní budou v budoucnu mnohem více cílit. V Česku bylo v červenci téměř 6,3 milionu lidí s přístupem k internetu.

internet senioři
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...