Chřipku odradí
exploze vitaminů

Chřipku odradí
exploze vitaminů

4. 10. 2014

Nestálé podzimní počasí, kdy babí léto rychle střídají o deset stupňů nižší chladna, dává zdraví pořádně zabrat. Neuplyne snad týden, aby člověk nemusel vzdorovat škrábání v krku a celkové rozklíženosti těla. A protože není nutné bojovat proti chřipkám či virózám věčným polykáním aspirinu nebo paralenu, dejme si jednou týdně vitaminovou bombu. Záruky neexistují, ale proč to nezkusit.

Co k výrobě tohoto nápoje potřebujeme? Jednu hrušku, čtvrt kila čerstvých jahod, pět kusů kiwi, stejný počet sušených fíků, dvě lžičky citrónové šťávy a jednu lžičku medu.

Postup je jednoduchý – každé ovoce si připravíme zvlášť. Hrušku omyjeme, zbavíme stopky i jádřince a nakrájíme na kousky. Ihned zakapeme čerstvou citronovou šťávou. Sušené fíky spaříme horkou vodou a nakrájíme. Do další misky dáme omyté jahody, zvlášť i oloupané a rozčtvrcené kiwi.

V mixéru nejprve rozšleháme kiwi s asi 50ml vody a lžičkou medu. Rozlijeme do sklenic. Mixér opláchneme a rozmixujeme jahody, opět se stejným množstvím vody a lžičkou medu. Nalijeme opatrně na kiwi šťávu, čímž nám ve sklenicích vzniknou dvoubarevné vrstvy. Mixér znovu omyjeme a rozmixujeme kousky hrušky, fíků a lžičky cukru. Můžeme také trochu zředit vodou.

Ovocnou vitaminovou bombu nakonec ozdobíme kousky použitého ovoce a ihned podáváme. Pokud je nápoj příliš hustý, přidáme lžičky s vodou pro jednodušší konzumaci. Zmíněné ingredience jsou na dvě porce ovocného nápoje.

Buďme zdraví!

chřipka
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.