Chřipku odradí
exploze vitaminů

Chřipku odradí
exploze vitaminů

4. 10. 2014

Nestálé podzimní počasí, kdy babí léto rychle střídají o deset stupňů nižší chladna, dává zdraví pořádně zabrat. Neuplyne snad týden, aby člověk nemusel vzdorovat škrábání v krku a celkové rozklíženosti těla. A protože není nutné bojovat proti chřipkám či virózám věčným polykáním aspirinu nebo paralenu, dejme si jednou týdně vitaminovou bombu. Záruky neexistují, ale proč to nezkusit.

Co k výrobě tohoto nápoje potřebujeme? Jednu hrušku, čtvrt kila čerstvých jahod, pět kusů kiwi, stejný počet sušených fíků, dvě lžičky citrónové šťávy a jednu lžičku medu.

Postup je jednoduchý – každé ovoce si připravíme zvlášť. Hrušku omyjeme, zbavíme stopky i jádřince a nakrájíme na kousky. Ihned zakapeme čerstvou citronovou šťávou. Sušené fíky spaříme horkou vodou a nakrájíme. Do další misky dáme omyté jahody, zvlášť i oloupané a rozčtvrcené kiwi.

V mixéru nejprve rozšleháme kiwi s asi 50ml vody a lžičkou medu. Rozlijeme do sklenic. Mixér opláchneme a rozmixujeme jahody, opět se stejným množstvím vody a lžičkou medu. Nalijeme opatrně na kiwi šťávu, čímž nám ve sklenicích vzniknou dvoubarevné vrstvy. Mixér znovu omyjeme a rozmixujeme kousky hrušky, fíků a lžičky cukru. Můžeme také trochu zředit vodou.

Ovocnou vitaminovou bombu nakonec ozdobíme kousky použitého ovoce a ihned podáváme. Pokud je nápoj příliš hustý, přidáme lžičky s vodou pro jednodušší konzumaci. Zmíněné ingredience jsou na dvě porce ovocného nápoje.

Buďme zdraví!

chřipka
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Vitaminovou bombu si dáváme denně k snídani jako jediné jídlo. Nic nemixuji, jen nachystám jablko, hroznové víno, banán. Nebo hrušku, jablko, banán, nebo cokoliv, co máme rádi (a my máme rádi všechno). Když potřebujeme zasytit na delší dobu, jíme i sušené ovoce. Cukr s ovocem nemícháme. Zbytečně kvasí v zažívacím traktu. Výborně chutná banán mixovaný s mraženými borůvkami nebo čerrným rybízem. Dodáme tak palivo pro fungování mozku, umožníme vylučování škodlivin z těla, které bez potřeby kávy nastartujeme pro nový den. Prokládáme pohlazením, úsměvem nebo polibkem. Kdo nemá s kým, může kořenit hezkými myšlenkami. Děkuji redakci za inspirativní článek pro ty, kteří dávají přednost prevenci před léčením.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.