Divadlo Bolka Polívky baví
své návštěvníky dvacet let

Divadlo Bolka Polívky baví
své návštěvníky dvacet let

14. 9. 2013

Brněnské Divadlo Bolka Polívky oslovuje diváky již 20 let. Oslavy potrvají celou sezonu, která má pořadové číslo 21. Divadelníci připravují výstavy a nové projekty, například cyklus představení "nového cirkusu" nebo večery věnované improvizaci, stand-up comedy a klaunské tvorbě. Chtějí také dohodnout hostování atraktivních inscenací z jiných divadel.

Už v těchto dnech najdou návštěvníci ve foyer první vzpomínkovou výstavu. Zahrnuje rekvizity a kostýmy z úspěšných inscenací, fotografie či plakáty Dušana Ždímala. Navážou na ni další výstavy.

Divadlo Bolka Polívky na Jakubském náměstí vždy dávalo prostor hostujícím souborům, což se nezmění ani v budoucnosti. Už nyní tam pravidelně jezdí třeba Divadlo Járy Cimrmana nebo Divadelní spolek Kašpar. Brzy nejspíš přibudou další soubory. Ve hře je třeba Dejvické divadlo nebo Divadlo Na zábradlí.

„Jednáme s několika českými divadly, která s největší pravděpodobností obohatí svými inscenacemi program našeho divadla v druhé polovině sezony. V tuto chvíli můžeme například divákům přislíbit inscenaci Koule Klicperova divadla z Hradce Králové v hlavní roli s Pavlou Tomicovou,“ řekl nový ředitel divadla Ondřej Chalupský.

Hostující tvůrčí tým kolem režiséra Luboše Baláka uvede v Divadle Bolka Polívky novou hru Butch Cassidy a Sundance Kid. Zahrají si v ní Barbora Poláková, Tomáš Matonoha a Josef Polášek. V úterý 1. října vystoupí v divadle na charitativním koncertě Iva Bittová. Těsně před Vánoci pak scéna poskytne zázemí pro natáčení natáčení 52. dílu Manéže Bolka Polívky.

Herec a režisér Polívka divadlo založil v roce 1993 po odchodu z Husy na provázku. Rekonstruoval kvůli tomu divadelní budovu u kostela svatého Jakuba, která dříve sloužila Divadlu bratří Mrštíků a Večernímu Brnu.

Polívka kromě vlastního divadla vybudoval také farmu s restaurací a hotelem v Olšanech na Vyškovsku. Farma je však od dubna v konkurzu, jsou za ní uznané pohledávky zhruba 50 milionu korun. Na podzim by se měl areál prodávat ve veřejné dražbě. Jeho prodejní hodnota se odhaduje mezi 15 až 20 miliony korun. Divadlo s farmou není majetkově propojené.

divadlo
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...