Jak se zrodil Pelé? Hollywood točí 
příběh velkého fotbalového krále

Jak se zrodil Pelé? Hollywood točí
příběh velkého fotbalového krále

4. 10. 2013

Fotbalový král dostane svou filmovou podobu. Příběh o tom, jak sedmnáctiletý brazilský chlapec později známý jako Pelé dobyl fotbalový svět, se právě teď natáčí v brazilském Rio de Janeiru. Snímek „vypráví úžasný příběh o vzestupu legendárního hráče ke slávě“, uvedlo hollywoodské studio Seine Pictures, které film produkuje ve společnosti Imagine Entertainment.

Bezmála třiasedmdesátiletý Pelé, který se narodil jako Edson Arantes do Nascimento, je všeobecně považován za nejlepšího fotbalistu všech dob. Pomohl Brazílii získat první mistrovský titul v roce 1958, mistrem světa se pak stal ještě dvakrát – v roce 1962 a 1970.

V obsazení se objeví mimo jiné i brazilský zpěvák Seu Jorge (Jorge Mario da Silva), mexický herec Diego Boneta a irský idol Colm Meaney. Režie se ujali bratři Michael a Jeff Zimbalistovi. Mladého Pelého hrají Brazilci Kevin de Paula a Leonardo Lima Carvalho.

Zatímco pamětníci dodnes velebí umění fenomenálního Pelého, mnozí fotbaloví znalci tvrdí, že ho později několik hráčů svým uměním dostihlo či dokonce předstihlo. Padají hlavně jména dvou Argentinců – Diega Maradony (52 let) a Lionela Messiho (26 let).   

fotbal Hollywood sportovci
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.