Pokaždé raději počítejte
s rezervou na horší časy

Pokaždé raději počítejte
s rezervou na horší časy

16. 4. 2012

Mnoho investorů se ptá, kam je nejlepší investovat? Všichni investiční poradci jim naneštěstí musí sdělit, že univerzální odpověď neexistuje.

Každá varianta zhodnocování vašeho jmění má své pro a proti a záleží pouze na vás, o jaké zúročení se rozhodnete usilovat a jaké riziko jste ochotni podstoupit. Investiční prostředky by měli jejich majitelé optimálně rozložit. Rozložit tak, aby jim zajišťovaly co největší výnos a minimální námahu při jeho dosahování.

Zároveň je důležité tyto prostředky zajistit proti všem politickým, ekonomickým a přírodním vlivům. Dnešní ekonomická věda si ustanovila pojmy Výnos, Riziko a Likvidita, kterými lze každou investici charakterizovat. Bohužel, žádný investiční nástroj jednotlivě nedokáže tato tři kritéria obsáhnout v optimální míře.

Z toho důvodu začala vznikat investiční portfolia - rozložení majetku a investic.

Staré přísloví praví: rozdělte majetek na třetiny. Jednu třetinu nechte aktivní – například vlastní podnikatelské aktivity. Druhá třetina ať přináší určitou rentu – třeba nemovitosti, cenné papíry. Poslední  třetinu však uschovejte, uložte jako „rezervu na horší časy“, kterou v ideálním případě nepoužijete a předáte další generaci. Od pradávna zde své dominantní místo mají zlato, drahé kameny a především diamanty.

Pokud máte zájem se dozvědět více, rádi zodpovíme každý Váš dotaz.
tel: 605172216, jhork6@gmail.com

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...