Kniha o Matuškovi prý
mnohé zvedne ze židle

Kniha o Matuškovi prý
mnohé zvedne ze židle

1. 11. 2013

„Kniha obsahuje věci, které by někoho mohly zvednout ze židle. Je možné, že se objeví i nějaká žaloba, ale já si za tím, co jsme s Waldemarem napsali, pevně stojím,“ říká Olga Matušková o nové knize Zákulisí našeho života.

Matušková, která ji začala psát v roce 2008 ještě za života svého manžela, populárního zpěváka, herce a hráče na banjo Waldemara Matušky, se nevyhýbá kontroverzním tématům z jejich soukromí. Publikace se věnuje počátkům jejich vztahu a zákulisí tuzemského showbyznysu.

Nikdy jsem nekalkulovala s tím, jak se mnohokrát psalo, že se po Waldových zádech vyšplhám k vlastní kariéře, píše v předmluvě Matušková, která byla známá jako zpěvačka pod svým dívčím jménem Blechová a působila jako sboristka v Matuškově kapele KTO.

Součástí knihy je CD s písněmi v podání obou manželů. Publikace obsahuje mnoho fotografií i dokumentů vztahujícím se například k emigraci Matuškových v roce 1986. Kniha navazuje na jejich předchozí titul Tisíc mil.

 

Tisíce věrných fanoušků, muzeum
na Náchodsku a vzácná audionahrávka
Waldemar Matuška se narodil 2. července 1932 v Košicích, zemřel 30. května 2009 na Floridě. Posledního rozloučení s oblíbeným interpretem hitů jako Sbohem, lásko nebo Slavíci z Madridu, které se uskutečnilo na Žofíně, se podle odhadu pořadatelů v roce 2009 zúčastnilo přibližně patnáct tisíc fanoušků a přátel. U příležitosti nedožitých zpěvákových osmdesátin bylo loni otevřeno Muzeum Waldemara Matušky v Josefově na Náchodsku. Před rokem také vyšla jako audionahrávka část vzpomínkové knížky Ivana Foustka o Matuškovi z roku 1968 nazvaná To všechno vodnes’ čas. Jde o pasáže čtené slavným zpěvákem pro rozhlasové posluchače, které ještě před vydáním knihy vybral dramaturg a Matuškův textař Ivo Fischer.

hudební legendy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.