Kniha o Matuškovi prý
mnohé zvedne ze židle

Kniha o Matuškovi prý
mnohé zvedne ze židle

1. 11. 2013

„Kniha obsahuje věci, které by někoho mohly zvednout ze židle. Je možné, že se objeví i nějaká žaloba, ale já si za tím, co jsme s Waldemarem napsali, pevně stojím,“ říká Olga Matušková o nové knize Zákulisí našeho života.

Matušková, která ji začala psát v roce 2008 ještě za života svého manžela, populárního zpěváka, herce a hráče na banjo Waldemara Matušky, se nevyhýbá kontroverzním tématům z jejich soukromí. Publikace se věnuje počátkům jejich vztahu a zákulisí tuzemského showbyznysu.

Nikdy jsem nekalkulovala s tím, jak se mnohokrát psalo, že se po Waldových zádech vyšplhám k vlastní kariéře, píše v předmluvě Matušková, která byla známá jako zpěvačka pod svým dívčím jménem Blechová a působila jako sboristka v Matuškově kapele KTO.

Součástí knihy je CD s písněmi v podání obou manželů. Publikace obsahuje mnoho fotografií i dokumentů vztahujícím se například k emigraci Matuškových v roce 1986. Kniha navazuje na jejich předchozí titul Tisíc mil.

 

Tisíce věrných fanoušků, muzeum
na Náchodsku a vzácná audionahrávka
Waldemar Matuška se narodil 2. července 1932 v Košicích, zemřel 30. května 2009 na Floridě. Posledního rozloučení s oblíbeným interpretem hitů jako Sbohem, lásko nebo Slavíci z Madridu, které se uskutečnilo na Žofíně, se podle odhadu pořadatelů v roce 2009 zúčastnilo přibližně patnáct tisíc fanoušků a přátel. U příležitosti nedožitých zpěvákových osmdesátin bylo loni otevřeno Muzeum Waldemara Matušky v Josefově na Náchodsku. Před rokem také vyšla jako audionahrávka část vzpomínkové knížky Ivana Foustka o Matuškovi z roku 1968 nazvaná To všechno vodnes’ čas. Jde o pasáže čtené slavným zpěvákem pro rozhlasové posluchače, které ještě před vydáním knihy vybral dramaturg a Matuškův textař Ivo Fischer.

hudební legendy
Autor: editor editor
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Měla jsem a mám jeho hlas velmi ráda, je to móda psát všelijaké životopisné knihy a mě tohle nikdy nezajímalo
Alena Tollarová
Myslím, že tahle knížka nebude patřit k těm, co by mě zajímaly. Z úcty k Waldemarovi. Zákulisí tuzemského showbyznysu a drby mě neberou.
Libor Farský
Walda měl kouzelnou barvu hlasu. Jsem přesvědčen, že ho proto žádný imitátor dosud nedokázal napodobit. Na rozdíl od hlasu Karla Gotta. Spolu s divadlem Semafor Jiřího Suchého patřili Walda s "Pilarkou" k nejkrásnějším zážitkům mého mládí.
Zdenka Jírová
Matuška byl má velká láska, měla jsem ho raději než Gotta, ale tím nechci říct, že jsem neměla ráda i Karla. Jen Matuška měl "mužnější" hlas i repertoár a navíc byl výborný šoumen. Škoda, že tu už není. Vzpomínám.
Zuzana Pivcová
Já neříkám, že se paní Olga vyšplhala po Waldovi ke kariéře. Jsem přesvědčená, že ho za života měla hodně ráda, žije vzpomínkami na něj i dnes. Přesto se nemohu zbavit dojmu, že v umělecké sféře je dnes Walda díky Olze podáván většinou už jen jako zpěvák s KTO a Olgou. Je to tak i na jeho jednom DVD. Protože není Olga zadobře s Evou Pilarovou, opomíjí její někdejší slavné začátky s Waldemarem. Nebudu sem také míchat, co vyprávěla kdysi ve 13. komnatě někdejší Waldova partnerka Jitka Zelenohorská. Ale za sebe mám dojem, že kdyby Walda neodešel do Ameriky, byl by mnohem šťastnější. On sice zpíval o růžích z Texasu, ale na Floridu nepatřil.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...